ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Αυλώνα: Οι φωτογραφίες που δείχνουν σχέδιο εμπρησμού

Φωτιά στον Αυλώνα: Οι φωτογραφίες που δείχνουν σχέδιο εμπρησμού

Συνεχόμενες εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε διάστημα μικρότερο των δύο ωρών στον Αυλώνα, με την Πολιτική Προστασία, δια στόματος Βασίλη Κικίλια, να κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στον Αυλώνα φαίνεται πως αποτράπηκε την τελευταία στιγμή. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, με ελάχιστη χρονική απόκλιση, σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις προφανώς για να διασπαστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Την ώρα που σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φωτιές, υπήρξε απόπειρα εμπρησμού – γεγονός για το οποίο εμφανίστηκε σίγουρος και ο δήμαρχος Ωρωπού – η οποία ευτυχώς δεν ευοδώθηκε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στην περιοχή Αυλώνα από τις 8 το πρωί υπήρξαν οι εξής απόπειρες εμπρησμού:

  • 8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.
  • 8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες
  • 9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες
  • 10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.
  • 12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Οι φωτογραφίες με τα διαφορετικά σημεία όπου ξεκίνησαν πυρκαγιές:

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, δύο στο Μενίδι και δύο στον Αυλώνα, με τους προσαχθέντες να είναι Έλληνες και να κρατούνται από τις Αρχές.