ΕΛΛΑΔΑ

«Ανά τέταρτο και μία φωτιά στον Αυλώνα, ήταν καθαρός εμπρησμός»

«Ανά τέταρτο και μία φωτιά στον Αυλώνα, ήταν καθαρός εμπρησμός»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπήρξε σχέδιο εμπρησμού στον Αυλώνα, καθώς όπως υποστήριξε από το πρωί ξέσπασαν 12 διαφορετικές εστίες φωτιάς στην περιοχή.

Σίγουρος ότι η φωτιά στον Αυλώνα είναι προϊόν εμπρησμού εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γιασημάκης. Ο δήμαρχος Ωρωπού υποστήριξε πως «Ανά τέταρτο έχουμε πυρκαγιά. Από το πρωί έχουν ξεσπάσει 10-12 πυρκαγιές, δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Για εμένα είναι εμπρησμός. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ανά τέταρτο πυρκαγιά; Και σε διαφορετικό σημείο γύρω-γύρω; Αρκετοί κάτοικοι έβλεπαν τα ίδια αυτοκίνητα να φεύγουν και στη συνέχεια να αρχίζουν πυρκαγιές».

Για την εικόνα της πυρκαγιάς επεσήμανε πως «Είναι καλή η εικόνα της πυρκαγιάς στον Άγιο Γεώργιο, επιχειρούν τα εναέρια μέσα, είναι αρκετές και οι επίγειες δυνάμεις. Πιστεύω ότι θα την «πιάσουν» τη φωτιά».

«Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στις φυλακές του Αυλώνα και η τελευταία πυρκαγιά είναι νότια του Αυλώνα, στην περιοχή Βένιζα στον Άγιο Γεώργιο. Δεν γίνεται να είναι τυχαία. Εκεί που πήρε η τελευταία φωτιά δεν έχει τίποτα, ούτε πυλώνες ΔΕΗ. Δεν υπάρχει λόγος να είναι κάποιος εκεί», είπε για την πορεία των μετώπων.

Τέλος, για τις ενέργειες που έκανε έχοντας υπόνοιες για εμπρησμό, απάντησε: «Επικοινώνησα με τον γενικό γραμματέα δημόσιας τάξης, με τον διοικητή της αστυνομίας και αυξήθηκαν οι περιπολίες. Είναι εδώ ΟΠΚΕ, ομάδα ΔΙΑΣ και πιστεύω ότι για αυτό έγιναν και οι προσαγωγές».