ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου για φωτιά: «Η μάχη είναι άνιση, τα μέτωπα έχουν λάβει μορφή Λερναίας Ύδρας»

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου για φωτιά: «Η μάχη είναι άνιση, τα μέτωπα έχουν λάβει μορφή Λερναίας Ύδρας»
INTIME.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εντοπίζονται ενεργά μέτωπα σε Γιαννούλη, Σιδηρώ και Δαδιά», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Έβρο, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Βιβλικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στον Έβρο, που μαίνεται για 14η ημέρα και έχει προκαλέσει ήδη ανυπολόγιστες καταστροφές στη χλωρίδα και την πανίδα του νομού. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ οι φλόγες έχουν φθάσει στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθελοντών.

«Η μάχη με τα μέτωπα είναι άνιση, καθώς οι εστίες παρουσιάζουν συνεχώς πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εντοπίζονται ενεργά μέτωπα σε Γιαννούλη, Σιδηρώ και Δαδιά», επεσήμανε αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν σε Κορνοφωλιά και Λεπτοκαρυά»

«Οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς, με εστίαση στην Κορνοφωλιά Σουφλίου και τη Λεπτοκαρυά Αλεξανδρούπολης. Στα σημεία εξακολουθούν να βρίσκονται εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Παρατηρείται άλλη, εντονότατη δυναμική με το μικροκλίμα που δημιουργείται και η φωτιά απλώνεται ανεξέλεγκτα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτροβιτς.

«Τα μέτωπα έχουν λάβει μορφή Λερναίας Ύδρας»

Στη συνέχεια, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούν ασταμάτητα, τα «πύρινα μέτωπα» έχουν τη λογική της Λερναίας Ύδρας, του δημοφιλούς τέρατος της ελληνικής μυθολογίας, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής και ήταν διάσημο για την ικανότητα να «γεννά» δύο κεφάλια, όταν έχανε ένα. «Οι δυνάμεις “χτυπούν” το ένα μέτωπο και ξαφνικά προκύπτουν άλλα δύο», σχολίασε.

«Πλέον, η φωτιά βρίσκεται στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς»

«Το χειρότερο είναι ότι τώρα, η πυρκαγιά βρίσκεται στον μικρό πυρήνα της Δαδιάς, μία αυστηρά προστατευόμενη περιοχή. Μιλάμε για μία ασύλληπτη και ανείπωτη οικολογική καταστροφή. Το παν είναι να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και να μην καταστραφούν οικισμοί. Η Πυροσβεστική έχει τον πλήρη συντονισμό της επιχείρησης και εμείς –υποστηρικτικά ως Περιφέρεια– διαθέτουμε ό,τι μέσα έχουμε, προκειμένου να υποστηρίξουμε το έργο τους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ό,τι είναι δυνατόν και έχει αποτελεσματικότητα για τον περιορισμό και την κατάσβεση των εστιών», ολοκλήρωσε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Έβρο, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις