ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία Daniel αλλάζει τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η κακοκαιρία Daniel αλλάζει τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Με την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζεται με σχεδόν αμείωτη ένταση, ήταν επόμενο να επηρεαστεί και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

 

Οι πρωτοφανείς κακές καιρικές συνθήκες, οι οποίες πλήττουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, αλλάζουν λίγο το πρόγραμμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όμως, η προσοχή όλων είναι στραμμένη συνολικά στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών.

Τρίτη και -θεωρητικά- τελευταία ημέρα αναγνωρίσεων σήμερα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το πρόγραμμα διέλευσης των πληρωμάτων από τις ειδικές διαδρομές χρειάστηκε να αλλάξει επανειλημμένα, «κυνηγώντας» τον καιρό.

Τόσο οι επικεφαλής ασφαλείας του αγώνα, όσο και οι παρατηρητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), παρακολουθώντας κάθε εξέλιξη των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τροποποίηση του σημερινού προγράμματος, αρχικά αποφασίζοντας τη μείωση του μήκους της ε.δ. Γραμμένη κατά 10,77 χλμ.

Εν συνεχεία, έπειτα από αξιολόγηση των συνθηκών και της κατάστασης του οδοστρώματος, αποφασίστηκε η ακύρωση του προγραμματισμένου για αύριο το πρωί Shakedown, ενώ τα ξημερώματα, στις 06:00 θα αποφασιστεί το πώς θα πραγματοποιήσουν όλα τα πληρώματα αναγνωρίσεις της ε.δ. Παύλιανη, καθώς η διαδικασία χρειάστηκε να διακοπεί πριν την ολοκλήρωσή της.

Η κατάσταση της διαδρομής περιγράφεται στις δηλώσεις των οδηγών.

#69 Kalle Rovanpera / Jonne Halttunen

«Σίγουρα δεν είναι οι συνθήκες που έχουμε συνηθίσει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ειδικές έχουν πολύ νερό και λάσπη. Το έδαφος είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με άλλους αγώνες και γλιστράει ακόμα περισσότερο - δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση».

#33 Elfyn Evans / Scott Martin

«Στο κινητό έρχονται συνέχεια μηνύματα έκτακτης ανάγκης! Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη συνέχεια. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές αυτήν τη στιγμή. Από την άλλη, ξέρουμε ότι οι ειδικές μπορούν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα. Θα δούμε τι θα γίνει».

#11 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe

«Θα είναι δύσκολες οι συνθήκες. Και το είδαμε από τις αναγνωρίσεις, που έγιναν υπό αντίξοες συνθήκες. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Οι σημειώσεις μας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, επειδή ο καιρός μπορεί να αλλάξει και οι ειδικές να στεγνώσουν. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε υψηλότερες ταχύτητες. Αναμφίβολα δε θα είναι εύκολο».

#8 Ott Tanak / Martin Jarveoja

«Για την ώρα είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

#17 Sebástien Ogier / Vincent Landais

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχει αρκετή λάσπη στις ειδικές. Θα είναι μία πρόκληση για όλους, διότι αν αλλάξει ο καιρός δε θα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν πιστεύω ότι θα μετρήσει μόνο η εμπειρία, αλλά και η τύχη».

#4 Esapekka Lappi / Janne Ferm

«Περιμέναμε τελείως διαφορετικές συνθήκες στο Ακρόπολις. Είναι μεγάλη η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε. Αν η βροχή σταματήσει και οι δρόμοι στεγνώσουν ως ένα βαθμό, θα είναι επίσης δύσκολο».

#18 Takamoto Katsuta / Aaron Johnston

«Αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες. Ελπίζω να στεγνώσουν ως ένα βαθμό οι δρόμοι. Πολλά μπορεί να αλλάξουν, αλλά δεν είναι μόνο το νερό στις ειδικές που μας απασχολεί, αλλά και το γεγονός ότι αρκετές πέτρες έχουν πέσει στο δρόμο».

#6 Daniel Sordo / Candido Carrera

«Ειλικρινά, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Υπάρχει πολύ λάσπη στο δρόμο. Κάποιες ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, αλλά γενικά είναι δύσκολες στην οδήγηση».

#7 Pierre-Louis Loubet / Nicolas Gilsoul

«Δεν είναι οι τυπικές συνθήκες που περιμένεις από έναν αγώνα στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολα, πολύ κοντά στο να είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες».

#9 Jourdan Serderidis / Frederic Miclotte

«Μπορεί τώρα να κάνουμε αναγνωρίσεις σε βρεγμένες επιφάνειες, αλλά την Κυριακή θεωρώ ότι θα έχουν στεγνώσει οι δρόμοι. Παραμένω αισιόδοξος για τον καιρό».

#20 Andreas Mikkelsen / Torstein Eriksen

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες σήμερα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερες τις ημέρες του αγώνα».

#21 Yohan Rossel / Arnaud Dunand

«Είναι τρελό! Συνήθως, το Ακρόπολις είναι ένας αγώνας που διεξάγεται σε τελείως στεγνές επιφάνειες. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εξάλλου θα είναι ίδιες οι συνθήκες για όλους».

#36 Αλέξανδρος Τσουλόφτας / Στέλιος Ήλια

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να το απολαύσουμε σε αυτές τις συνθήκες. Το Ελευθεροχώρι είναι σε άσχημη κατάσταση. Στην Κορινθία ήταν καλύτερα, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι στον αγώνα. Σίγουρα και η επιλογή ελαστικών είναι σημαντική. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας».

#37 Λάμπρος Αθανασούλας/Νίκος Ζακχαίος

«Η Γραμμένη δεν είναι τόσο δύσκολη, απαιτεί προσοχή, ενώ το Ελευθεροχώρι είναι σε χειρότερη κατάσταση και έχει πολλή λάσπη. Ο Ταρζάν δεν είναι απροσπέλαστος, ενώ διαφορετικές σε σχέση με τις αναγνωρίσεις θα είναι οι συνθήκες στις ειδικές του Λουτρακίου μετά τις σημερινές βροχοπτώσεις».