ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα: Έγκυος 7 μηνών στους εγκλωβισμένους επιβάτες

Ραφήνα
Eurokinissi

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τρία πλοία στη Ραφήνα, το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, τα οποία λίγο έλειψε να συγκρουστούν όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες. Πρόκειται για δύο πλοία, τα οποία είναι γεμάτα επιβάτες και οχήματα και παραμένουν ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας. Αυτήν την ώρα, γίνεται προσπάθεια να ξεμπλεχτούν οι άγκυρες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα πλοία της γραμμής.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά»

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμάς είπε πως είναι από τις 7 το πρωί μέσα στο καράβι. «Ο καπετάνιος μας λέει πως θα φύγουμε σε λίγο. Ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα ήρθαν δύτες, ενώ έπρεπε να τους φέρουν από το πρωί. Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά. Μας είπαν πως ότι πάρουμε από την καντίνα είναι δωρεάν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, έχουμε ηλικιωμένους και μωρά παιδιά».

Η κυρία Κατερίνα Πάττα, είναι και εκείνη εγκλωβισμένη μέσα στο πλοίο. «Ήρθε το ένα ρυμουλκό και περιμένουμε. Μετά εμφανίστηκε το άλλο μαζί με τους δύτες. Έχουν πόση ώρα έξω οι δύτες και δεν έχουν μπει μέσα. Από Λιμενικό δεν υπάρχει άνθρωπος. Είχε μποφόρ από το πρωί και λέγαμε ‘’πού θα πάμε’’. Είναι δυνατόν να μπλεχτούν και τρεις άγκυρες;». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στο MEGΑ, είπε πως όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς ενώ επισήμανε πως μέσα βρίσκονται 750 άτομα.