ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Δρυμιώτης: Ο Κασσελάκης δεν κάνει για πρόεδρος, το κόμμα μπορεί να διασπαστεί

f

«Πριν από τον Κασσελάκη, το φαβορί ήταν η  Αχτσιόγλου, οι άλλοι τρεις δεν είχαν ελπίδα», είπε ο αναλυτής

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Δρυμιώτης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ απ όπου θα προκύψουν δύο κόμματα, το ένα από αυτά πιο κεντροαεριστερό, του οποίου θα ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο Κασσελάκης δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε να φανταστείτε τον Κασσελάκη να ηγείται της πορείας της 17 Νοέμβρη προς την αμερικανική πρεσβεία και να φωνάζει φονιάδες των λαών Αμερικάνοι;» δήλωσε στο Mega ο κ.Δρυμιώτης.

Ο ειδικός αναλυτής εκλογών παρουσίασε τα δύο πιθανά σενάρια: «Είτε θα βγει ο Κασσελάκη και θα φύγουν οι παραδοσιακοί Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και θα βγει ένα κόμμα που θα προσπαθήσει να καλύψει τον χώρο της κεντροαριστεράς και να πάρει το κενό από το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο κενό, ή θα φύγει αυτός, παίρνοντας μαζί του ορισμένους πιο προοδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα οδηγήσει σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και θα δημιουργήσουν ένα κόμμα που αυτήν τη στιγμή λείπει από την Ελλάδα».