ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Οι γονείς της 20χρονης ζητούν απαντήσεις - Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια

Ιωάννινα: Οι γονείς της 20χρονης ζητούν απαντήσεις - Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια

Σοκ αλλά και ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας που μπήκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και κατέληξε νεκρή από ανακοπή.

Μία 20χρονη από την Χίο, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχασε τη ζωή της μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Η νεαρή εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική για άγνωστος λόγους και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διαγνώσθηκε αμυγδαλίτιδα.

Η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο εισήχθη και ο φίλος της, ο οποίος μετά από 4 μέρες πήρε εξιτήριο. Η νεαρή φοιτήτρια όμως παρέμεινε στο νοσοκομείο με την υγεία της να επιδεινώνεται συνεχώς.

Τελικά, η κοπέλα μπήκε στην εντατική και λίγο αργότερα κατέληξε, με τους γιατρούς να προσπαθούν επί 45 λεπτά να την επαναφέρουν.

Σύμφωνα με την οικογένειά της δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα ούτε είχε διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως εκ τούτου είναι πολλά και κρίσιμα. Κι αυτό γιατί η νεαρή κοπέλα που διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα παρέμεινε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο με την κατάστασή της να χειροτερεύει συνεχώς και στο τέλος να χάσει τη ζωή της.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο της 20χρονης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.