ΕΛΛΑΔΑ

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι πόσιμο το νερό στον Βόλο – Ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι πόσιμο το νερό στον Βόλο – Ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε ότι το νερό στην πόλη δεν είναι ακόμα πόσιμο ενώ για περαιτέρω λεπτομέρειες παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας.

Σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον δήμο Βόλου, αλλά και τις εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης στην περιοχή παρέχει αυτήν την ώρα δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ξεκινώντας από το θέμα των σχολείων, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι όλες οι σχολικές μονάδες υδροδοτούνται για σκοπούς υγιεινής, αλλά ο δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει για κάθε σχολείο μία παλέτα με μικρά νερά. Ο ίδιος αναφέρει ότι την απόφαση για το άνοιγμα, ή όχι, των σχολείων θα πάρει το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο υπάρχουν σχολεία, που σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν είναι κατάλληλα για να λειτουργήσουν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα του νερού. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχει όλος ο δήμος Βόλου νερού. Εκτός από την Άλλη Μεριά και ένα κομμάτι στον Αγ. Ονούφριο, ενώ ελπίζω ότι μέχρι Κυριακή θα έχουν και εκεί νερό» επεσήμανε.

Ο ίδιος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το νερό δεν είναι πόσιμο ενώ αναφορικά με την καταλληλότητα του νερού, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι η ενημέρωση θα γίνεται από το υπ. Υγείας.

«Σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα νερά εξετάζονται σε δύο πράγματα, στα χημικά και στο μικροβιολογικό κομμάτι. Στο κομμάτι το χημικό που είναι και επικίνδυνο, το νερό του Βόλου εκτός από τη χλωρίωση δεν παρουσιάζει ούτε μέταλλα ούτε τίποτα. Στο κομμάτι όμως με τα μικρόβια, υπάρχουν δύο συστατικά για τα οποία θα βγάλει ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ» τόνισε.

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα το νερό να είναι πόσιμο» είπε, και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι διανομές εμφιαλωμένου νερού.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε, ακόμη, και στις μικρές αποκαταστάσεις δρόμων και σημείων που φτιάχτηκαν στον Βόλο.

Πηγή: taxydromos.gr