ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: «Άγρυπνοι φρουροί» οι κάτοικοι στη Θεσσαλία - Ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο

Κακοκαιρία Elias: «Άγρυπνοι φρουροί» οι κάτοικοι στη Θεσσαλία - Ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα αλλά και το Ξυλόκαστρο - Με τον φόβο για νέες πλημμύρες και καταστροφές ζουν οι κάτοικοι, οι οποίοι όπως φαίνεται θα μείνουν «άγρυπνοι φρουροί» 

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία αλλά και στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ήδη το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή ενώ με απόφαση του δήμου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο σε όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Τρίτη θα είναι μία δύσκολη νύχτα, καθώς οι καταιγίδες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη προς τα δυτικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα μεταφερθούν τα φαινόμενα και στην υπόλοιπη περιοχή.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την υπόλοιπη Στερεά, αλλά και την Αττική.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Έκλεισε ο δρόμος Λαμίας - Στυλίδας λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

Σημαντικός όγκος νερού λόγω των βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία Elias, συσσωρεύτηκε στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Στυλίδας με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος από το ύψος της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι και το Αυλάκι, με απόφαση της και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Η κυκλοφορία σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr γίνεται μέσω του ΠΑΘΕ. Σημειώνεται ότι από τις 19:00’ το απόγευμα της Δευτέρας (25/9) λόγω αυξημένου όγκου υδάτων από τη βροχόπτωση, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ι. Τσεκούρα-Δ.Δ. Ροδίτσας Λαμίας, «Περιοχή Κένταυρος».

Επίσης, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αταλάντης- Έξαρχου, από το ύψος της διασταύρωσης Ελάτειας-Μοδίου με κατεύθυνση προς Μόδι & Παναγίτσα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Ελάτειας.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Ελασσόνας

Διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμους μέσα στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, αλλά και σε χωριά της Ελασσόνας.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λάρισας όπως μεταδίδει το Onlarissa.gr, χωρίς ρεύμα βρίσκονται αυτή την ώρα οι οδοί Πολέμη, Καραγάτση, Μυριβήλη, Δεκέλη, Πλάτωνος, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλους δρόμους.

Αναφορικά με τα χωριά αυτή την ώρα βυθισμένα στο σκοτάδι είναι: το Μαυροβούνιο, η Χάλκη, το Δαμάσι, το Αμούρι, η Μαγούλα και το Μεσοχώρι.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται προς αποκατάσταση των προβλημάτων και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει λυθεί το θέμα της ηλεκτροδότησης.

112 στο Ξυλόκαστρο - Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία

Το «112» ήχησε στο Ξυλόκαστρο, προκειμένου να προσέχουν οι πολίτες λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

«Ενεργοποίηση 112 στο Ξυλόκαστρο. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας», τονίσθηκε στο μήνυμα.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο (26/09), με απόφαση του Δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ώρες αγωνίας στη Θεσσαλία - Κάτοικοι δημιουργούν αναχώματα έξω από τα σπίτια τους

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός με κατοίκους και Αρχές να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Οι κάτοικοι τοποθετούν σακιά με άμμο ως αναχώματα έξω από τα σπίτια τους. ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί Ένοπλες Δυνάμεις και Πολιτική Προστασία.

Το βράδυ της Δευτέρας στην Καρδίτσα και τον Παλαμά, έβρεχε, αλλά όχι σε ένταση που μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, όμως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Ρούχα, κούτες, ακόμη και τηλεοράσεις που καταστράφηκαν δεν έχουν μαζευτεί ακόμα και αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης με κάθε λογής ζωύφια να ξεπηδούν από μέσα.

Ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου αναφέρει πως: «Αν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα που ήταν την προηγούμενη φορά η κατάσταση θα είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη».

Επίσης δύναμη καταδρομέων έλαβε εντολή να μετακινηθεί προς το κέντρο της Καρδίτσας.

Το χωριό Βλοχό είναι ένα χωριό φάντασμα. Παντού υπάρχουν κατεστραμμένα αντικείμενα που αφαίρεσαν οι ιδιοκτήτες μέσα από τα πλημμυρισμένα σπίτια. Οι επόμενες ώρες, είναι ώρες αγωνίας για τους κατοίκους που έχουν μείνει στο χωριό και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Στο Βόλο ο ποταμός Κραυσίδωνας παραμένει ακαθάριστος, έχοντας ακόμα στην κοίτη του τεράστιους όγκους από χώμα, πέτρες, κορμούς δέντρων και άλλες φερτές ύλες. Ειδικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στον Παγασητικό όπου έχει καταπλεύσει το αρματαγωγό «Ικαρία» και αναμένει οδηγίες για τη νέα κακοκαιρία «Ηλίας».

Και στη Λάρισα δίνεται μάχη για να μην υπερχειλίσουν πάλι οι ποταμοί.

Κιάτο: Καίγεται σπίτι λόγω πτώσης κεραυνού - Συγκλονιστικές εικόνες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, σε φοίνικες, δίπλα σε κατοικίες, μετά από πτώση κεραυνού, το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Κιάτο: Φωτιά μετά από πτώση κεραυνού

Χωρίς ρεύμα η Καρδίτσα

Με την ανησυχία να είναι μεγάλη στην πόλη της Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή, κάτοικοι και επιχειρηματίες προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ με τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά σήμερα, λιγοστοί είναι οι πολίτες που κυκλοφορούν ακόμα και στον κεντρικό πεζόδρομο.

Περίπου στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η δυνατή βροχόπτωση στο κέντρο της πόλης και σε μόλις λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο της Καρδίτσας έμεινε χωρίς ρεύμα.

Ορεινή Αχαΐα: Σφοδρή χαλαζόπτωση σε εξέλιξη - Ζημιές και σε αυτοκίνητα

Προβλήματα από τη χαλαζόπτωση σημειώνονται στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση, στα Καλάβρυτα, αλλά και στο χωριό Κρυονέρι.

Στο συγκεκριμένο ορεινό χωριό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, λόγω της σφοδρότητας της χαλαζόπτωσης.

Κατολίσθηση στο Αίγιο από τη βροχόπτωση

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν ακινητοποιημένοι αρκετοί στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Ε.Ο.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Οι δρόμοι στα Τρίκαλα έγιναν... και πάλι ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί

Τα Τρίκαλα για ακόμα μια φορά πλήττονται έντονα από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Αυτή την ώρα η κακοκαιρία Elias «δείχνει τα δόντια της» στον νομό με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε ποτάμια.

Ο δρόμος της περιοχής Μπάρα είναι από τους πρώτους που πλημμύρισαν, με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα. Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή Γαρδικάκι, σύμφωνα με το trikalanews.

Στο κέντρο της πόλης η οδός Καλαμπάκας, από το ύψος του «Σκλαβενίτη» και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες. Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Οδοντωτός: Διακοπή των δρομολογίων λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Καλαβρύτων λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού.

Εν τω μεταξύ το χαλάζι που έπεσε νωρίς το απόγευμα σήμερα στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες.

Σχετικές ειδήσεις