ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα σπαρακτικά λόγια των συγγενών του - «Ήταν ήρωας»

Πτώση ελικοπτέρου: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα σπαρακτικά λόγια των συγγενών του - «Ήταν ήρωας»
Eurokinissi

Μετά από πολύωρες έρευνες η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σήμερα στη θάλασσα - Αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση θρίλερ του μοιραίου ελικοπτέρου - Τα σπαρακτικά λόγια των συγγενών του άτυχου πιλότου

Μια ημέρα μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας, βατραχάνθρωποι κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν τη σορό του πιλότου, Μιχάλη Λάμπου, σε βάθος 52 μέτρων.

Το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 08:00 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Σύμφωνα με το Mega ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες τραγωδίας είναι το πού βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου αλλά και ποιος έδωσε την άδεια να πετάξει.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega επιβεβαιώνεται η θεωρία του Vertigo και μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται μηχανική βλάβη.

Ο πιλότος δεν ενεργοποίησε το σύστημα που θα του έδινε alarm όταν πλησιάζει κάτω από τα 500 μέτρα και δεύτερον δεν ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο που θα μπορούσε με gps να τον οδηγήσει με ασφάλεια.

Αυτό που εκτιμούν οι περισσότεροι πιλότοι είναι πως ο συγκεκριμένος πιλότος είχε μεγάλη αίσθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό του και ίσως για αυτό δεν ενεργοποίηση τα συστήματα ασφαλείας.

Τι λένε στενοί συγγενείς του άτυχου πιλότου

Μιλώντας στο Mega στενοί συγγενείς του άτυχου πιλότου έκανε όνειρα για τον γιο του με την μοίρα όμως να έχει αποφασίσει διαφορετικά. Επίσης πρόσθεσαν ότι είχε μεγάλη εμπειρία.

«Έβαλε πάνω από τη ζωή του πάνω από το καθήκον. Για εμένα ήταν ήρωας», αναφέρει συγγενής του.

«Το δρομολόγιο δείχνει μια πίεση»

«Έχουμε να εξετάσουμε ελικόπτερο, πιλότο, καιρικές συνθήκες», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρώην πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Παντελής Φραγκούλης.

«Το ελικόπτερο είναι πάρα πολύ σύγχρονο και ειδικά το συγκεκριμένο ήταν υπερσύγχρονο, ασφαλέστατο. Έχουμε έναν πιλότο ο οποίος είναι έμπειρος από την αεροπορία στρατού και την πολιτική αεροπορία. Και έχουμε και τον καιρό ο οποίος είναι δυσχερέστατος, με βροχή, χαμηλή νέφωση».

Όπως λέει ο ίδιος, το δρομολόγιο του πιλότου και η στάση του πριν τον τελικό του προορισμό, «δείχνει μια πίεση».

«Είναι στη δίκη του ευχέρεια να πει ότι λόγω καιρού δεν πετάω, η πτήση όμως η συγκεκριμένη που έκανε δείχνει μια πίεση του πιλότου. Η χαμηλή πτήση που κάνει δείχνει ότι οι καιρικές συνθήκες σε εκείνο το σημείο ήταν πάρα πολύ δύσκολες».

Τα δραματικά λεπτά πριν την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 της Πέμπτης και επέβαινε μόνο ο πιλότος, με προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου.

Στις 8:45, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι σε ιδιωτική έκταση.

Στις 9, ο πιλότος ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί με ασφάλεια.

Στις 10:13 ξεκίνησε και πάλι την πτήση για τον προορισμό του. Λίγα λεπτά μετά χάθηκε από τα ραντάρ.

Κάτοικοι στο Αχλάδι έβλεπαν για αρκετά λεπτά πριν την πτώση το ελικόπτερο να πετά στην περιοχή και στην αρχή πίστευαν ότι έκανε κάποια έρευνα λόγω της κακοκαιρίας.

Ξαφνικά, όμως, έκανε μια απότομη κίνηση και έπεσε στη θάλασσα. Οι κάτοικοι, μετά το πρώτο σοκ, προσπάθησαν με καΐκι να φτάσουν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Σχετικές ειδήσεις