ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συνέπειες στην Ελλάδα μιας επέμβασης στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συνέπειες στην Ελλάδα μιας επέμβασης στη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ: Ο ρόλος της Κρήτης και οι προκλήσεις για μεταναστευτικό – στάση Τουρκίας

Ειδικοί μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τον πόλεμο του Ισραήλ και εξηγούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την Ελλάδα η χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα.

«Σ ’αυτές τις περιπτώσεις προηγείται ένας σφοδρότατος βομβαρδισμός πυροβολικού και αεροπορίας. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζονται οι αντίπαλοι να εκδηλώσουν τις θέσεις τους να απαντήσουν στα πυρά και έτσι οδηγούμαστε στην εξουδετέρωσή τους. Συγχρόνως, το ίδιο διάστημα μπορούν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού γιατί είναι μία πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση ο αγώνας στους κατοικημένους τόπους», δήλωσε στο ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Αντιστράτηγος ε.α. και Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Ιπποκράτης Δασκαλάκης.

«Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη χώρα μας»

Οι προκλήσεις που θέτει για την Ελλάδα μία χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ είναι σημαντικές όσον αφορά το μεταναστευτικό, τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και τη στάση της Τουρκίας η οποία ουσιαστικά έχει πάρει ήδη θέση στο «αντι -δυτικό στρατόπεδο», παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επισημαίνει:

«Βρισκόμασταν σε μία περίοδο όπου θεωρούσαμε ότι τουλάχιστον στη Μεσόγειο επικρατεί μία στοιχειώδης ηρεμία. Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά η Μεσόγειος να φλέγεται, αν αναλογιστούμε ότι τα άκρα της Κρήτης σε σχέση με την Παλαιστίνη είναι πιο κοντά απ’ ότι για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη… Πολλές οι προκλήσεις που επανέρχονται στη Μεσόγειο. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κίνδυνος της τρομοκρατίας και πάντα στο βάθος η σχέση μας με την Τουρκία».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι δύο Αμερικανίδες που απελευθέρωσε η Χαμάς

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια - Τα 10 ήδη εκκενώθηκαν

Ερυθρά Ημισέληνος: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας