ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο ατόμων με καλάσνικοφ στην Κυψέλη

Σύλληψη δύο ατόμων με καλάσνικοφ στην Κυψέλη

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η σύλληψη των δύο ατόμων στην Κυψέλη για τις Αρχές

Χειροπέδες σε δύο άτομα μία 33χρονη τοξικομανή και έναν 17χρονο υπήκοο Πακιστάν πέρασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών της Υποδιεύθυνσης Αθηνών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε ένα σακίδιο με ένα καλάσνικοφ πλήρως λειτουργικό, τρεις γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εξήγηση που έδωσαν στις Αρχές είναι ότι ήθελαν να πουλήσουν το συγκεκριμένο όπλο προκειμένου να πάρουν χρήματα για την τοξικοεξαρτημένη γυναίκα, όμως το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ προκύπτουν τρία βασικά ερωτήματα. Τι δουλειά είχε ο 17χρονος με την γυναίκα, από ποιον προμηθεύτηκε το καλάσνικοφ αλλά και πού βρέθηκαν τα 140 φυσιγγια.

Να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για απλό όπλο, αφού τέτοιου είδους όπλα χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες, μεγάλες ληστειες κλπ.

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς έχει το ποιοι είχαν έρθει σε επαφή με τη γυναίκα, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το όπλο και τι σκοπούς είχαν, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι υπηρεσίες της Ασφάλειας.

Η σύλληψη γίνεται εν μέσω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, με δεκάδες στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος να φυλάσσονται υπό τον φόβο έκνομων ενεργειών.