ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Γραμματικάκης: Πότε θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου ακαδημαϊκού

Γιώργος Γραμματικάκης: Πότε θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου ακαδημαϊκού

Ο Γιώργος Γραμματικάκης έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου η Κρήτη αποχαιρετά τον Γιώργο Γραμματικάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κηδεία του σπουδαίου ακαδημαϊκού θα τελεστεί στις 15:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Έχω βιώσει πολύ τη μοναξιά - Θα ήθελα να ζούσε ο αδελφός μου»

Ο Γιώργος Γραμματικάκης στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση Creta και την εκπομπή «Δημοσίως» δήλωνε στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, λίγους μήνες μετά την απώλεια του αγαπημένου του αδερφού Κώστα Γραμματικάκη και λίγο πριν τιμηθεί από τον δήμο Ηρακλείου με το βραβείο Ηθικής Τάξεως: «Έχω βιώσει πάρα πολύ την μοναξιά και θα έλεγα μια πολυδιάστατη μοναξιά. Γιατί έζησα ότι τις μεγάλες αποφάσεις, τις μεγάλες συγκρούσεις έπρεπε μόνος σου να τις αντιμετωπίσεις. Δεν είχες ανθρώπους δίπλα σου και δεν πρέπει να΄χεις».

Ο ακαδημαϊκός είχε μιλήσει επίσης για τον ρόλο της Ευρώπης, τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας, για τους νέους, από τους οποίους, όπως είχε πει, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, για τους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και το πώς βίωσε τη μοναξιά.

creta24.gr

Αναφερόμενος στο βραβείο Ηθικής Τάξεως δήλωνσε ότι έχει μεγάλη αξία για εκείνον, γιατί ήρθε από τον γενέθλιό του τόπο. «Επιθυμία μου θα ήταν να ζούσε ο αδερφός μου ο Κώστας και σε αυτόν να το αφιερώσω, γιατί πιστεύω ότι το άξιζε περισσότερο από μένα», είχε πει χαρακτηριστικά.