ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Intime News

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται μεγάλο τμήμα της χώρας με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν αρκετά προβλήματα - Δείτε LIVE την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

Πάνω από τη χώρα βρίσκεται η κακοκαιρία η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρα και κυρίως την δυτική Ελλάδα προκαλώνας ουκ ολίγα προβλήματα.

Νωρίτερα το μεσημέρι η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις εξής περιοχές:

  • Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (5/11) τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εξίσου έντονα τιςπρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΣΩ WINDY:

Σημειώνεται ότι τα έντονα καρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από αργά το βράδυ του Σαββάτου στις περιοσότερες περιοχές της χώρας.

Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία Intercity μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου

Ταλαιπωρία για επιβάτες που βρίσκονται στην αμαξοστοιχία Intercity (IC 51), η οποία ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη γραμμή έχουν πέσει δέντρα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Οι μηχανοδηγοί του Intercity αντιλήφθηκαν άμεσα τους πεσμένους κορμούς των δέντρων και έτσι πρόλαβαν να σταματήσουν εγκαίρως την αμαξοστοιχεία η οποία είναι ακόμα ακινητοποιημένη στο συγκεκριμένο σημείο.

Μηχανή αναμένεται να φτάσει στο σημείο για να ρυμουλκήσει το τρένο και οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον σταθμό Αφίδνες και από εκεί με λεωφορεία στον προορισμό τους.

Αποκλείστηκαν χωριά στην Καλαμπάκα

Αποκλεισμένες παραμένουν για ακόμη μία φορά μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το βράδυ της Παρασκευής περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Ειδικότερα, τα χωριά Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά παραμένουν αποκομμένα από την πλευρά της Καλαμπάκας.

Επίσης, στην περιοχή της Κρανιάς, ο Ασπροπόταμος σάρωσε ξανά τα πάντα στο πέρασμά του και πια φαίνεται ότι δημιουργεί νέα κοίτη.

Την ίδια στιγμή τρομακτικό είναι το μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε σε πολλές περιοχές των Τρικάλων.

Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε κοντά στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους Τρικαλινούς να πετιούνται έντρομοι από τον ήχο που προκαλούσε διαπιστώνοντας, ότι ήταν σαν να έβρεχε… βότσαλα.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο - Κλειστό Ρίο-Αντίρριο

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από το λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εκκένωση για τον φόβο κατολισθήσεων στα Βιλιβινιώτικα Αιγίου

Στο Αίγιο έγινε προληπτική εκκένωση του χωριού Βιλιβινιώτικα υπό τον φόβο κατολισθήσεων προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν και να πάνε σε ασφαλές σημείο.

Διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11).

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα μικρής έκτασης, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά.

Συγκεκριμένα, φωτιά εκδηλώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα, στη Νότια Κέρκυρα, όπου έσπευσε η πυροσβεστική, ενώ μία πτώση δέντρου καταγράφηκε στο Σκριπερό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Φθιώτιδα: Εικόνες καταστροφής στις Ράχες

Κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας εκδηλώθηκαν μπουρίνια που προκάλεσαν ζημιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ράχες Στυλίδας, όπου βάρκες αναποδογύρισαν ή βγήκαν στη στεριά, ενώ οι δυνατοί άνεμοι με την ισχυρή καταιγίδα διέλυσαν τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων στην παραλία, αφού ο νοτιάς έβγαλε τη θάλασσα μέχρι το δρόμο που γέμισε με φερτές ύλες.

Ιωάννινα: Κατολισθήσεις σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Πωγώνι

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Ειδικότερα , προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.

Πάτρα: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα στο Ακταίο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δημιούργησαν προβλήματα και στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, δένδρα ξεριζώθηκαν στην περιοχή του Ακταίου, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Ευτυχώς από την πτώση των δένδρων δεν κινδύνεψαν πολίτες, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών, αλλά και Αστυνομικοί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας

Επιπλέον καταστηματάρχες στηνΠάτρα έβαλαν τσουβάλια με άμμο έξω από τα μαγαζιά τους

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς

Τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προς το παρόν έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι, στον ίδιο δρόμο, σε περίπου 20 χιλιομετρα απόσταση, έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας εδώ και μήνες και έχει τοποθετηθεί φανάρι για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις