ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση τώρα: «Κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής

Κίνηση τώρα: «Κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» επικρατεί στους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, λόγω και της ισχυρής βροχόπτωσης.

Με ένα συνεχές μποτιλιάρισμα έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί στο Λεκανοπέδιο, αφού οι δρόμοι έχουν «παραλύσει» λόγω και της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, από σήμερα το μεσημέρι (10/11).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Κηφισό, με τα οχήματα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα από τη Λεωφόρο Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη στην άνοδο και από το ύψος της Κηφισιάς έως τη Λεωφόρο Αθηνών στην κάθοδο.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Αττική Οδός, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30’ από Κάντζα έως Μεταμόρφωση, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 15’ – 20’ από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, καθώς επίσης και στην Περιφερειακή Υμηττού άνω των 30’ από Αγία Παρασκευή έως Μεταμόρφωση.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα, η κίνηση είναι αυξημένη και στα εξής σημεία, σύμφωνα με την Τροχαία.

– Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)

– Λ. Κηφισίας (κάθοδος)

– Βασ. Σοφίας (άνοδος)

– Βασ. Κωνσταντίνου

– Λ. Ηλιουπόλεως

– Λιμάνι Πειραιά

– Σταδίου

– Πανεπιστημίου

– Ακαδημίας

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Γιαννόπουλος στο Newbomb.gr: Πώς θα κινηθούν τα διαδοχικά «κύματα» κακοκαιρίας

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα καθώς από σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή (10/11),με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις να αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της επικράτειας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, πρόκειται για ένα «τυπικό φθινοπωρινό σύστημα» το οποίο ξεκινά από τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις μεσημβρινές ώρες.

Αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά, κατά την μετατόπιση του συστήματος προς τα ανατολικά, καθώς θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Μάλιστα σε περιοχές της Πελοποννήσου αναμένονται και χαλαζοπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όσο για την Αττική, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο η κακοκαιρία αναμένεται να φτάσει στο Λεκανοπέδιο το χρονικό διάστημα μεταξύ 6 το απόγευμα και 10 το βράδυ. Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκτιμάται ότι θα σημειωθούν θα είναι πρόσκαιρες και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Αργότερα το βράδυ το καιρικό σύστημα θα έχει μεταφερθεί στο ανατολικό Αιγαίο όπου και εκεί θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες.

Αύριο Σάββατο, περισσότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχή τις πρωινές ώρες στην Αττική.

Την Κυριακή θα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλος, αλλά προς το βράδυ προς τα δυτικά ξεκινά ένας νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων, ο οποίος θα επηρεάσει ξανά σε αρκετές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα.

Μάλιστα από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται από η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις