ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ -  Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ -  Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα

  • Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς - Ζακύνθου - Ιθάκης - Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα - Ηλεία).
  • Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).
  • Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και την Ήπειρο.

Το Σάββατο (11/11)

  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο - Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών - Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.
  • Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από αύριο το πρωί (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12/11) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά πιθανόν τοπικά ισχυρές με βελτίωση από το αργά το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 20 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσσια- παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα νοτιότερα τμήματα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Δεν μπορούσα να σταματήσω τον καυγά» - Αναβιώνει η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού

Πύργος: Ο κακός χαμός με «ματάκια» - Σκαρφάλωνε στο μπαλκόνι νεαρής και της έκλεβε εσώρουχα

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική εξέταση για διαφθορά στο ποδόσφαιρο μετά τις δηλώσεις Αλαφούζου