ΕΛΛΑΔΑ

Φαίη Μπακογιώργου: Ο πατέρας της μιλά στο Newsbomb.gr για τις κατηγορούμενες - «Είναι ψεύτρες»

Φαίη Μπακογιώργου: Ο πατέρας της μιλά στο Newsbomb.gr για τις κατηγορούμενες - «Είναι ψεύτρες»

Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης Φαίης Μπακογιώργου μιλώντας στο Newsbomb.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης του - «Πλέον δεν έχω τίποτα, είμαι μόνος μου»

«Είναι τρομερές ψεύτρες» απαντά μέσω του Newsbomb.gr ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου στα όσα ισχυρίστηκαν η μητέρα και η σπιτονοικυρά της 23χρονης για τη δολοφονία της, κατά την απολογία τους στον ανακριτή.

«Δεν ζούσα μαζί τους αλλά έχω να δηλώσω ότι είναι τρομερές ψεύτρες. Τρανταχτά αποδεικνύονται όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έχουν κατατεθεί ενόρκως» τόνισε ο Νίκος Μπακογιώργος έπειτα από την απόφαση να προφυλακιστούν οι τρεις κατηγορούμενες.

«Ντρέπομαι για αυτές, ντρέπομαι, δεν θελώ να ασχοληθώ καθόλου, δεν το αξίζουν», συμπλήρωσε για την 66χρονης σπιτονοικυρά, την 64χρονη μητέρα και την αδελφή της Φαίης Μπακαγιώργου που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό της Φαίης την εξώθηση της στην πορνεία, την διακοπή κύησης και τελικά την δολοφονία της 23χρονης.

Ειδικά για την αδελφή της Φαίης Μπακογίωργου που ομολόγησε ότι την σκότωσε «επειδή τη μισούσε», όπως φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια, ο πατέρας της ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχει τελειώσει» για εκείνον: «Λυπάμαι για εκείνη. Έχω καταλάβει ότι πλέον δεν έχω τίποτα, είμαι μόνος μου. Έχει τελειώσει για μένα το παιδί μου. Μπορεί να είναι βιολογική μου κόρη αλλά δεν υπάρχει για μένα. Έπρεπε τουλάχιστον την τελευταία στιγμή να πει την αλήθεια για συγχώρεση στη μνήμη της αδερφής της, για αυτά που της κάνανε όλες μαζί».

Υπογράμμισε δε ότι επιθυμεί την ανώτατη τιμωρία και για τις τρεις κατηγορούμενες, παρότι οι δύο εξ αυτών αποτελούν μέλη της οικογένειας του. «Ακόμα το θέλω αυτό και το στηρίζω απόλυτα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Tι υποστήριξαν οι τρεις κατηγορούμενες

Ηη 23χρονη αδελφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της αδερφής της, υποστηρίζοντας ότι το έκανε, επειδή τη μισούσε. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πάντως, αυτή η μονομερής ομολογία δε φέρεται να συνάδει με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Στον αντίποδα, οι άλλες δυο κατηγορούμενες, μητερα και σπιτονοικοκυρά αρνήθηκαν την ανθρωποκτονία με την τελευταία να υποστηρίζει ότι λάτρευε το θύμα και δεν την έβλαψε. Η μητέρα του θύματος δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή με το ειδεχθές έγκλημα

Σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της Φαίης Μπακαγιώργου είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Προβληματισμός στις Αρχές

Τα γεγονότα όμως περιπλέκονται καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομολογία που έδωσε η 23χρονη αδελφή του θύματος, φαίνεται να είναι σε διάσταση με ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Τα όσα περιέγραψε δηλαδή για τον τρόπο που σκότωσε την αδερφή της, δεν «κολλάνε» με αυτά που έχουν διαπιστώσει οι Αρχές από τα ευρήματα.

Ο μυστηριώδης θάνατος της ηλικιωμένης που ζούσε με τη Φαίη Μπακογιώργου

Η 53χρονη μητέρα της Φαίη και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά της, που έχουν κριθεί προφυλακιστέες, αρνήθηκαν την ανθρωποκτονία, με την δεύτερη να δηλώνει ότι υπεραγαπούσε το θύμα και δεν το έβλαψε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη, παράλληλη έρευνα των Αρχών για το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας που ζούσε μαζί με την Φαίη. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε και εκείνη νοσηλευτεί με τραύματα κακοποίησης όπως εκείνα της Φαίης. Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2021, μερικούς μήνες πριν την Φαίη.

Σχετικές ειδήσεις