ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει για τα παιδιά - Φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει για τα παιδιά - Φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Νικόλας Ραζής

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στην εορταστική εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (9/12) με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» (11/12)

Το πρωί του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα παιδιού» που είναι σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση για τα δικαιώματα του παιδιού και τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για μια υποστηρικτική για το παιδί κοινωνία και περιλαμβάνει δράσεις εμψύχωσης, δημιουργικής έκφρασης και παιχνίδια.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στην εορταστική εκδήλωση που συντόνισαν κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ, έχοντας την υποστήριξη από Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην Εμψύχωση & Δημιουργική Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων, καθώς και εθελοντές Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr είπε: «Ο ΕΕΣ έχοντας ως αποκλειστικό στόχο και σκοπό την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού οργάνωσε εορταστική εκδήλωση με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους εθελοντές. Σκοπός η καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τα δικαιώματα του παιδιού. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να σέβονται, να στηρίζουν και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα του παιδιού».

Από την πλευρά της η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ, Αρετή Κεντιστού μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr ανέφερε: «Βρισκόμαστε καθημερινά και στηρίζουμε μέσω προγραμμάτων και υπηρεσιών ολιστικά την οικογένεια και τα παιδιά στα ευάλωτα νοικοκυριά. Σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής και χαράς για όλα τα παιδιά των προγραμμάτων. Ο ΕΕΣ εκπονεί καθημερινά υπηρεσίες, δράσεις και προγράμματα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, χόρεψε το τραγούδι που δημιούργησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Για το τραγούδι με τίτλο It’s Giving Time μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr, ο Σκηνοθέτης/χορογράφος και Διευθυντής Ναυαγοσωστικής Ε.Ε.Σ., Γιώργος Κουρτεσης: «Ήταν μία πρωτοβουλία του EEΣ και σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το μουσικό συγκρότημα «ONE» δημιουργήσαμε ένα τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού . Είναι μία πολύ ωραία προσπάθεια και τα αποτελέσματα για εμάς είναι εκπληκτικά».

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά με διαδραστικά παιχνίδια και χειροποίητες κατασκευές της ομάδας Εμψυχωτών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ., καθώς και να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχετήριες κάρτες που δημιούργησαν. Τα παιδιά πέρασαν ευχάριστες στιγμές με τον εξαιρετικό Ταχυδακτυλουργό Τοτό και την ομάδα του, ο οποίος προσφέρθηκε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς στην μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. Παράλληλα, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού «It’s Giving Time Red Cross 2100 Anthem» μαζί με εθελοντές Νεότητας του Ε.Ε.Σ. αλλά και άλλων επιλεγμένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τον Dj που συμμετείχε στη δράση του Ε.Ε.Σ.

Σημειώνεται ότι, στο τέλος της δράσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ μαζί με εθελοντές, μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών από τα προγράμματα του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ.