ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση ανήλικων σε μαθητές - «Τους κυνηγήσαμε χωρίς λόγο»

Άλιμος: Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση ανήλικων σε μαθητές - «Τους κυνηγήσαμε χωρίς λόγο»
Φωτογραφία αρχείου

Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε αγόρια και κορίτσια 14 ετών σε κεντρική πλατεία στον Άλιμο 

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα πέρασαν αστυνομικοί που εμπλέκονται στην επίθεση 30 ανήλικων αγοριών σε παρέα 14χρονων παιδιών στον Άλιμο.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν περιπου 30 αγόρια ανήλικα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν σε αγόρια και κορίτσια 14 ετών.

Στον Alpha μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία ανέφερε ότι η επίθεση έγινε δι' ασήμαντον αφορμή, ενώ έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, καθώς ένας εκ των δραστών αναγνωρίστηκε από θύμα της επίθεσης.

«Αναίτια επίθεση, όπως αναφέρουν και οι δράστες και τα θύματα και αυτό είναι το πιο θλιβερό, ανήλικοι επιτέθηκαν σε ανήλικους χωρίς καμία απολύτως αφορμή».

Το χρονικό της επίθεσης

Μία παρέα μαθητών γυμνασίου δέχθηκε αναίτια επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, καθώς από το πουθενά άρχισαν να τους κυνηγούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο παιδιά.

Το ένα παιδί φέρει τραύματα στο πρόσωπο και διακομίστηκε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαθητών οι ανήλικοι δράστες τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο καθώς είχαν διαφορές με άλλους ανήλικους που σύχναζαν στον Άλιμο. Πριν καλά καλά πουν ότι δεν είναι από τον Άγιο Δημήτριο τους είχαν επιτεθεί.

Ένας ακόμα ανήλικος προκειμένου να γλιτώσει μπήκε σε κοντινό σούπερ μάρκετ ενώ αργότερα διακομίστηκε και εκείνος στο νοσοκομείο.

Οι γονείς των μαθητών - θυμάτων θα υποβάλουν μήνυση και θα ζητήσουν να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες του σούπερ μάρκετ.