ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Ο σεισμός της Ιτέας στο «μικροσκόπιο» των ειδικών - Μπαράζ μετασεισμών σε ένα 24ωρο

Ο σεισμός της Ιτέας στο «μικροσκόπιο» των ειδικών - Μπαράζ μετασεισμών σε ένα 24ωρο
Eurokinissi

Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί στην Ιτέα -Τις εκτιμήσεις του για τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Αθανάσιος Γκανάς, γεωλόγος σεισμολόγος

Ανησυχία επικρατεί στη Φωκίδα, από το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου έπειτα από τον σεισμό των 3,1 Ρίχτερ και τη μετασεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε. Πολλοί κάτοικοι της Ιτέας, αν και συνηθισμένοι σε σεισμικές δονήσεις, έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί μόνον χαμηλής έντασης δονήσεις κοντά στα 2 Ρίχτερ. Και αυτό είναι που έχει θορυβήσει αρκετούς ειδήμονες.

Τις εκτιμήσεις του για το σεισμό των 3,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Ιτέα, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Αθανάσιος Γκανάς, γεωλόγος σεισμολόγος.

«Ο σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ήταν 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιτέας», είπε αρχικά ο Αθανάσιος Γκανάς.

Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επτά μετασεισμοί. «Πρόκειται για μικρούς μετασεισμούς από 1 εως 2 Ρίχτερ. Είναι μία περιοχή που έχει δώσει αρκετούς σεισμούς το τελευταίο δίμηνο με μικρά μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή του Κορινθιακού σημειώνει τέτοιες σεισμικές ακολουθίες, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αλλά το παρακολουθούμε», ανέφερε.

«Από τον Νοέμβρη η συγκεκριμένη περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα αλλά χαμηλών Ρίχτερ. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είχαμε και στο παρελθόν τέτοια σεισμική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

ganas-1.jpg
O Αθανάσιος Γκανάς, γεωλόγος σεισμολόγος.