ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία – Δυτική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία – Δυτική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
INTIME.

Ποιους δρόμους να προσέξετε εν μέσω της κακοκαιρίας – εξπρές που περνά (και) από την Ελλάδα.

Για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ενημέρωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, εν μέσω της κακοκαιρίας που επελαύνει στη χώρα μας.

Στα Γρεβενά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 12ο έως το 54ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 12ο έως το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Ζιάκα – Περιβολίου, από το 12ο έως το 45ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στην Καστοριά, χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), και από το από το 38ο έως το 48ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης). Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α – 29) της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στη Φλώρινα, απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α–27) Νίκης – Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δίκτυο της Κοζάνης στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Καταιγίδες και άνεμοι έως 8 μποφόρ

Η επέλαση της κακοκαιρίας καλά… κρατεί, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Μέχρι απόψε (07/01) θα συνεχισθούν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός, θα συνεχισθεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07/01), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά σήμερα, Κυριακή 07 Ιανουαρίου, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχισθούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Σχετικές ειδήσεις