ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών είναι βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας»

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών είναι βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας»

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας Γαβριήλ υπεραμύνθηκε την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Πυρ ομαδόν» από την Εκκλησία για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, εν αναμονή της κρίσιμης έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Πολλοί Μητροπολίτες έχουν τοποθετηθεί –τόσο δημοσίως, όσο και σε κηρύγματα προς τους πιστούς– και καταδικάζουν το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι «η θέση της Εκκλησίας αναφορικά με αυτό το ζήτημα παραμένει πάγια».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας Γαβριήλ στάθηκε στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πως «κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφράζει τη γνώμη του», ενώ, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος που «έριξε» στο τραπέζι ο Αρχιεπίσκοπος, τόνισε: «Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο», μιλώντας στο OPEN.

«Με την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία του Μακαριωτάτου και γενικότερα της Εκκλησίας. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά, είναι και η θρησκευτική ελευθερία.

Μέσα σε αυτό, πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα θέλει ο ελληνικός λαός, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

«Δεν νομίζω ότι το δημοψήφισμα είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο»

Συμπλήρωσε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε απάντηση, αλλά θέλω να ενημερώσω ότι την ερχόμενη Κυριακή στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για ακριβώς το ίδιο θέμα. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι είναι παράλογη, παράτυπη και παράνομη η προοπτική να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια Ελληνικής Λύσης στον Μητροπολίτη Γαβριήλ για τη στάση του

Με σημερινή ανακοίνωση (20/01), η Ελληνική Λύση έδωσε συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας Γαβριήλ για τη στάση του στο θέμα του γάμου ομοφύλων ζευγαριών

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε: «Η Ελληνική Λύση συγχαίρει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, τόσο για τη στάση του έναντι του επαίσχυντου νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, που αυτόματα δίνει και το δικαίωμα της υιοθεσίας, όσο και για την ενέργειά του να καλέσει εγγράφως τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να το καταψηφίσουν.

Η θέση του Σεβασμιοτάτου ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων συνιστά βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας είναι απόλυτα ορθή. Ελπίζουμε να καταστήσει σαφές και στο ποίμνιό του, το οποίο έχει ανάγκη από άξιους ιεράρχες, ότι όσοι συνηγορήσουν στην καταστροφή της οικογένειας και της κοινωνίας δεν αξίζουν την ψήφο των Ελλήνων Ορθοδόξων».

Σχετικές ειδήσεις