ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ - ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ... ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»

ΕΛΛΑΔΑ

Πολυχρονόπουλος: Ήθελε να γίνει μάνατζερ της Θώδη και πουλούσε σε Πακιστανούς δωρεές

Πολυχρονόπουλος: Ήθελε να γίνει μάνατζερ της Θώδη και πουλούσε σε Πακιστανούς δωρεές

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Κάθε μέρα και περισσότερες, πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος είχε ιδρύσει την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ζώντας παράλληλα μια ζωή πολύ πιο μακρινή από εκείνη που έδειχνε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο «Άλλος Άνθρωπος» φαίνεται πως ήταν λάτρης της βαριάς, λαϊκής μουσικής και έτσι μετά την Χριστίνα Δελλή, είχε κάνει πρόταση να μανατζάρει και την Έφη Θώδη, όπως αποκάλυψε η τραγουδίστρια.

«Κάπου το 2009 ήρθε σε πανηγύρια, χόρευε, πέταγε λουλούδια, ήθελε να είναι στην πρωτιά. Μου είπε θέλω "να σε μανατζάρω να βγάλουμε λεφτά". Τα βρήκαμε στην τιμή. Και του λέω "κύριε Κώστα εγώ πρέπει να πάρω τα μισά λεφτά, αλλιώς δεν μπορώ να πάω στην Αμερική". Κι από τότε δεν τον ξαναείδα. Είχε επιδειξιομανία, ήθελε όλοι να ασχολούνται όλοι με αυτόν», ανέφερε η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έπαιρνε βρεφικά είδη και τα πούλαγε σε Πακιστανούς

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του Κώστα Πολυχρονόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες, είχε ανοίξει... παρτίδες με Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς που είχαν μίνι μάρκετ!

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας που δεν είχε χρήματα να αγοράσει βρεφικά είδη και κατέφυγε στον «Άλλο Άνθρωπο», ο Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ αλλοδαπών.

Τότε, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στον ALPHA, έστελνε όσους δεν είχαν χρήματα στα εν λόγω μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος ως ευεργέτης!

Τον είχαν καταγγείλει το 2013!

Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησαν στο MEGA άτομα που είχαν καταγγείλει τις οικονομικές (και όχι μόνο) ατασθαλίες του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και του «Άλλου Άνθρωπου» από το 2013!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ωστόσο έπεσαν σε... σκόπελο και δεν πήραν ποτέ αριθμό πρωτοκόλλου για να συνεχιστεί η καταγγελία.

«Μας έδιωχναν με τον τρόπο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνδικαιούχος δεύτερο συγγενικό πρόσωπο στον λογαριασμό της μητέρας του

Μία νέα αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του «Άλλου Ανθρώπου», όπου εκεί γίνονται καταθέσεις δωρεών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, στον συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέσεων εκτός από τη μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου υπάρχει κι ένα ακόμη πρόσωπο – κλειδί.

Πρόκειται για ένα συνδικαιούχο που είναι άντρας με τα αρχικά «ΠΑ. ΤΡ» είναι συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Πολυχρονόπουλου, νεαρός στην ηλικία, γύρω στα 25 έτη.

Στον λογαριασμό αυτό είναι συνδικαιούχος ο νεαρός από το 2018.

Ετήσια συνδρομή ζητούσε ο «Άλλος Άνθρωπος» – Το ποσό που κατέβαλαν τα μέλη

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» φαίνεται πως αντλούσε χρήματα με κάθε τρόπο, ενώ ζητούσε ακόμα και ετήσια συνδρομή από τα μέλη.

Σε ανάρτησή του στα social media το 2018 έκανε γνωστό ότι ο καθένας πρέπει να δώσει 5 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα του χρόνου.

Το 2021 έδωσε την εναλλακτική να «σπάσουμε την ετήσια συνδρομή και αντί για 5 ευρώ τον χρόνο να γίνει 2,5 ευρώ το εξάμηνο».

Σημειώνεται ότι οι συνδρομές αυτές αφορούσαν τα μέλη που ήθελαν να βοηθούν στον «Άλλον Άνθρωπο».

Μάλιστα, σε άλλες αναρτήσεις ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ενημέρωνε τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας πόσα χρήματα είχαν μαζευτεί. «442 5ευρα δηλαδή 2.210 ευρώ έχουν μπει για την ετήσια συνδρομή των 5 ευρώ από 5 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου», έγραψε χαρακτηριστικά τον Νοέμβριο του 2021.

Έναν χρόνο αργότερα, η συνδρομή αυξήθηκε και τα μέλη κλήθηκαν να δώσουν 10 ευρώ και όχι 5. «Φέτος ξεκινάμε ένα μήνα νωρίτερα για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Έτσι λοιπόν, όποιος μπορεί συμμετέχει με 10 ευρώ αντί για 5», ενημέρωνε στη σχετική ανάρτησή του τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μυστήριο με «το σπίτι των ονείρων» του «Άλλου Ανθρώπου»

Το όραμα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, όπως ο ίδιος υποστήριζε, ήταν να αποκτήσει ο «Άλλος Άνθρωπος» το δικό του σπίτι. Αυτό θα ήταν το «Σπίτι των Ονείρων», όπως το αποκαλούσε, και για αυτόν τον σκοπό είχε διοργανώσει μία διαδικτυακή συναυλία με 45 καλλιτέχνες.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πάνος Μουζουράκης, η Ευρυδίκη, η Ελένη Δήμου και η Αντριάνα Μπάμπαλη ένωσαν τις φωνές τους για να βοηθήσουν αφιλοκερδώς το έργο του «Άλλου Ανθρώπου», που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με το MEGA.

Ο κόσμος μπορούσε να καταθέσει ό,τι ήθελε στους αναρτημένους λογαριασμούς ενώ υπήρχαν και κουπόνια των 10 ευρώ, όπως ανέφερε πρώην εθελοντής. Σε ερώτηση για το αν μπορούσαν να δώσουν τρόφιμα και ρούχα αντί χρημάτων οι εθελοντές, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έλεγε πως -λόγω κορονοϊού- θα δεχόταν μόνο συσκευασμένα προϊόντα.

Η συναυλία που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, διήρκησε έξι ώρες και τόσο ο λογαριασμός PayPal, όσο και ο λογαριασμός της μητέρας του, βρίσκονταν σε περίοπτη θέση. Ο Πολυχρονόπουλος έδειχνε από το κινητό του το ποσό των 7.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε μόνο στο PayPal. Στον λογαριασμό της μητέρας του μαζευτήκαν άλλα τόσα με το συνολικά έσοδα να αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο»

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Σύμφωνα με το MEGA, όταν αναδείχθηκε η υπόθεση της «Κιβωτού» ξεκίνησε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

«Η κοινωνική κουζίνα επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα και να αναδειχθούν όσα γνωρίζουμε σήμερα», εξήγησε.

Σχετικές ειδήσεις