ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Χειροπέδες στον πατέρα - «Ναι μεν αλλά...» για τα παιδιά

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Χειροπέδες στον πατέρα - «Ναι μεν αλλά...» για τα παιδιά

Κορυφώνεται η αγωνία για τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία την ίδια ώρα που ο πατέρας βρίσκεται στη φυλακή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα παιδιά των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας καθώς ο πατέρας ενώ ανέφερε πως τα παιδιά βρίσκονται στην πεθερά του με την μητέρα τους, δεν αποκαλύπτει την τοποθεσία!

Μετά την κατεπείγουσα εντολή για προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες που ζουν τα παιδιά σήμερα το πρωί οι Αρχές μαζί με εισαγγελέα προσπάθησαν να ελέγξουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα παιδιά.

Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό κάνουν έφοδο στο σπίτι των παλαιοχριστιανών στην Κορίνθια όμως από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ για την τύχη των ανήλικων παιδιών του 47χρονου που είχαν φυγαδευτεί από το σημείο.

Με οχήματα της ΟΠΚΕ διακόπτουν την κυκλοφορία στον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο λαγούμι της οικογένειας στην ορεινή Κορίνθια. Αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό το σημείο αναζητώντας τα παιδιά του 47χρονου όμως εκεί είναι μόνο ο 15χρονος γιος του.

Παρά τις ερωτήσεις των Αρχών ο παλαιοχριστιανός όπως αυτοπροσδιορίζεται δεν αποκαλύπτει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και κρατά το στόμα του κλειστό.

Η ένταση μέσα στα λαγούμια ανεβαίνει και ο 47χρονος σύμφωνα με την αστυνομία δεν συνεργάζεται. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί τον ακινητοποιούν και με οχήματα της ΟΠΚΕ τον μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου.

Εκεί συλλαμβάνεται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για έκθεση ανήλικων σε κίνδυνο, απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης σε σχολείο των παιδιών.

Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος της οικογένειας

Με εντολή εισαγγελέα ο 15χρονος που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του απομακρύνεται από την οικογένεια και αποφασίστηκε αρχικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας.

Η ΕΛ.ΑΣ την ίδια ώρα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητού για τον εντοπισμό της μητέρας του και πιθανολογούν πως μαζί της είναι τα δύο ακόμη ανήλικα αδέρφια του, ο 13χρονος αδερφός του και η 6χρονη αδερφή του. Επίσης, θεωρούν πως μαζί είναι και η μεγάλη του αδερφή 22 ετών με το παιδί της μόλις ενός έτους.

Παρά τις ερωτήσεις της κοινωνικής λειτουργού και της αστυνομίας ο 45χρονος δεν αποκάλυψε που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του με τις πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές να αναφέρουν πως αναμένεται να ζητηθεί η απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών από την οικογένεια τους.

Ο 47χρονος και η 38χρονη ένα σκάψει ένα λαγούμι που με μήκος που ξεπερνάει τα 30 μέτρα και βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Στο τόπο κατοικίας η αστυνομία είχε βρει όπλα, σφαίρες, τόξα και βέλη.