ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Πολύ βαριά η κατάσταση» της 20χρονης φοιτήτριας με κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα

Πάτρα: «Πολύ βαριά η κατάσταση» της 20χρονης φοιτήτριας με κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα

Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση η φοιτήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα 

Κρίσιμη θεωρείται πως είναι η κατάσταση της 20χρονης φοιτήτριας που κόλλησε καλπάζουσα μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.

«Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Πλέον οι επόμενες ώρες θα δείξουν την πορεία της υγείας της», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Πελοπόννησος η διευθύντρια της ΜΕΘ, Φωτεινή Φλίγκου.

«Από προχθές όλες οι εμπλεκόμενες ιατρικές δυνάμεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου είναι στο πλευρό της φοιτήτριας. Όπως με ενημέρωσε η κυρία Φλίγκου, που την έχει αναλάβει προσωπικά και την παρακολουθεί, πρόκειται για κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μακάρι να τα καταφέρει», συμπλήρωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη, ανέφερε πως η 20χρονη είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Η φοιτήτριά μας προχθές το απόγευμα πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου, όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της», είπε.