ΕΛΛΑΔΑ

Ερμού: Τα πρώτα λόγια της 22χρονης στη ΜΕΘ - Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας της

Ερμού: Τα πρώτα λόγια της 22χρονης στη ΜΕΘ - Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας της

Φοβισμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι η 22χρονη κοπέλα που δέχθηκε αναίτια επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού

Στη ΜΕΘ παραμένει η 22χρονη κοπέλα που δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού, μέρα μεσημέρι από έναν Ιρακινό, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, με τους γιατρούς να δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της, ενώ οι γονείς της είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα της και ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη στο παιδί τους.

Η κοπέλα υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο καθώς υπέστη ρήξη πνεύμονα, ρήξη διαφράγματος, ένα σπασμένο πλευρό και πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή. Η κατάστασή της είναι καλή, καθώς δεν είναι διασωληνωμένη και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς της, τα πρώτα της λόγια όταν συνήλθε ήταν, εάν ο δράστης είναι στη φυλακή.

Όλα δείχνουν ότι την 22χρονη έσωσε το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της και το οποίο έκοψε τη «φόρα» του μαχαιριού που θα μπορούσε να την χτυπήσει ακόμα και στην καρδιά, με την προσοχή των γιατρών να εστιάζεται στο διάφραγμα.

Ο πατέρας της μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι το κορίτσι είναι φοβισμένο και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια.

Το προφίλ του 32χρονου δράστη

Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης είναι ένας άνδρας με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η 22χρονη ήταν πράκτορας που τον παρακολουθούσε. Ο ίδιος ήρθε στη χώρα μέσω Σερβίας, με γερμανικό διαβατήριο μόλις μία μέρα πριν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

«Είναι μία υπόθεση που όλους μας προβλημάτισε, γιατί δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ο δράστης έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και θα ελεγχθούν όλα τα χαρακτηριστικά του. Οι ισχυρισμοί του είναι ακατάληπτοι και δεν προκύπτει ότι είχε κάποια σχέση με το θύμα», επεσήμανε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο MEGA.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής, 1 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, με την Αστυνομία να λαμβάνει κλήση για αιματηρό περιστατικό.

Οι αρχές δέχτηκαν τηλεφώνημα για το συμβάν περίπου στις 13:30, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του θύματος στο νοσοκομείο, καθώς έφερε βαθύ τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη, ενώ είχε τις αισθήσεις της.

Η άτυχη 22χρονη δέχθηκε την βοήθεια των συναδέλφων της από το κατάστημα στο οποίο εργάζεται, έξω από το οποίο έγινε η επίθεση, καθώς και ενός αστυνομικού, που συγκρατούσαν την ακατάσχετη αιμορραγία, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και παραμένει νοσηλευόμενη στην εντατική με τους γονείς της να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους.

Σχετικές ειδήσεις