ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις γυναίκες», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας Γαβριήλ στάθηκε στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη, είμαστε αντίθετοι», μιλώντας στο ACTION 24.

«Όπως ξέρετε, έχει γίνει πάρα πολλή συζήτηση για αυτό το θέμα. Ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, που είναι το υπέρτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου εκεί πήραμε τις εξής αποφάσεις.

Πρώτον, εξεδώθη ένα ανακοινωθέν που εκφράζει ξεκάθαρα την αντίθεση της Εκκλησίας στο –υπό ψήφιση τότε– νομοσχέδιο. Δεύτερον, απέστειλε κείμενο στους 300 βουλευτές, λέγοντας με επιχειρήματα αυτήν την αντίθεση. Τρίτον, έγινε ένα κείμενο που διαβάσθηκε στις εκκλησίες και οι πιστοί μας ενημερώθηκαν για τι ακριβώς επιχειρείται να γίνει. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η έννοια της οικογένειας μπορεί να αλλάξει από την παραδοσιακή, με γυναίκα και άνδρα, πατέρα και μητέρα. Αυτά, με τα οποία όλοι μας μεγαλώσαμε», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας.

Σχετικές ειδήσεις