ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μαστροπείας: «Ακόμη και σήμερα κλείνει ραντεβού», λέει η αδελφή θύματος

Κύκλωμα μαστροπείας: «Ακόμη και σήμερα κλείνει ραντεβού», λέει η αδελφή θύματος
Η 25χρονη αρχηγός του κυκλώματος μαστροπών

Διάλογοι «φωτιά» καίνε τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας

Με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με το κύκλωμα μαστροπείας, ενώ την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταγγελίες που θέλουν «ακόμη και σήμερα να κλείνονται ερωτικά ραντεβού».

Η αδελφή θύματος του κυκλώματος μαστροπείας που «έπεσε» στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ, περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς ανακάλυψε τη δράση του κυκλώματος.

«Η κατάσταση με την αδελφή μου δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κλείνει ερωτικά ραντεβού. Τώρα τελευταία παρατήρησα, ψάχνοντας το κινητό της, όταν αυτή δεν με έβλεπε ότι εκτός από την 25χρονη τής κανονίζει ραντεβού και μια άλλη ενήλικη κοπέλα», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Αυτή λοιπόν έχει προφίλ στο Instagram και φαινόταν σαν να είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στον πελάτη και την αδελφή μου. Αυτό το κατάλαβα γιατί έλεγε ας πούμε “σε περιμένει αυτός” και ρωτούσε στην αδελφή μου αν φτάνει», πρόσθεσε και κατέληξε: «Διαβάζοντας με προσοχή τις συνομιλίες είδα κάπου ότι ζητούσε από την αδελφή μου μάλιστα, να της δώσει 20 ευρώ επειδή ήταν αυτή που έφερνε πελάτες».

Διάλογοι «φωτιά» καίνε τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας

Υπενθυμίζεται πως βγήκαν στην επιφάνεια οι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα στην 25χρονη που στρατολογούσε τις ανήλικες με μία εξ αυτών. Στον διάλογο φαίνονται οι οδηγίες της 25χρονης ώστε να επιλέξει τον πελάτη με τον οποίο θα κανονίσει το επόμενο ραντεβού.

25χρονη εγκέφαλος: Τελείωνε ρε φίλε, λεφτά θα πάρεις. Άσ' τον (...) γιατί είναι βλάκας. Αν είναι θα σου κανονίσω με τον άλλον που δίνει 200 ευρώ.

Ανήλικη: Γιατί;

25χρονη εγκέφαλος: Αυτός δίνει πιο πολλά ρε

Σε άλλο μήνυμα φαίνεται η συνομιλία της ανήλικης κοπέλας που ξεκαθαρίζει την ηλικία της στον πελάτη. Αντίστοιχα ο πελάτης δεν πτοείται, αλλά θέλει να προσφέρει στην ανήλικη και ναρκωτικά.

Ανήλικη: Ρε, άκουσέ με, σου είπα είμαι 17. Δεν έχω κλείσει ακόμη τα 18

Πελάτης: Καλά, και 16 να ήσουν πάλι θέμα δεν θα είχα. Να σου πω, με έχει γκριτζάρει λίγο που με έκανες μπλοκ και εδώ δεν με δέχεσαι, είναι λίγο κάπως το βλέπεις; Τελικά πίνεις, κοπέλα μου να φέρω τίποτα;

Ανήλικη: Όχι, δεν πίνω

Πελάτης: ΟΚ, εγώ μόνο μαύρο αλλά έχω και κοκαΐνη για τις γκόμενες που ζητάνε. Θα πας σπίτι νωρίς σήμερα, τι φάση;

Ανήλικη: Ναι, ρε συ, έχω τα δικά μου κι εγώ, κατάλαβες τώρα, είμαι ακόμη 17.

Στα μηνύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνονται και άλλα ανατριχιαστικά στοιχεία για το σημείο της συνάντησης αλλά και για χρήματα που θα έδιναν οι πελάτες στις ανήλικες.

Ανήλικη: Πού να έρθουμε; Δεν έχουμε χρήματα για ταξί.

Πελάτης: Πού είστε τώρα;

Ανήλικη: Γκάζι.

Πελάτης: ΟΚ, σκάω και πάμε εκεί Γκάζι, να αράξουμε στο ξενοδοχείο. Να ξεκινήσω;

Ανήλικη: Ωραία. Θα έχεις και τα 2.000 ευρώ μαζί σου;

Πελάτης: Στείλε φωτό ακούς;

Ανήλικη: Άσ' το αύριο.

Πελάτης: ΟΚ, αλλά θα φέρεις και τη φίλη σου, εντάξει;

Πώς ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα μαστροπείας

Όλα ξεκίνησαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας όταν η αδελφή μιας εκ των ανηλίκων, εντόπισε στο κινητό της, συνομιλίες της ανήλικης με έναν άνδρα ο οποίος της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά σε ένα ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, έναντι αμοιβής. Άμεσα μετέβη στο τμήμα ασφαλείας Περιστερίου και κατήγγειλε την υπόθεση. Από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πράγματι η 17χρονη μετέβη στο προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο πήγε μαζί με μια άλλη ανήλικη.

Τα ποσά των αμοιβών

Οι ανήλικες λάμβαναν από 100 έως 400 ευρώ για κάθε συνάντηση με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων, να το δίνουν στην 25χρονη «εγκέφαλο» του κυκλώματος. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, τις επτά ανήλικες μετέφερε στα «ροζ ραντεβού», ένας 54χρονος οδηγός ταξί, γνωστός και ως «ταρίφας» που διαμένει στο Περιστέρι.

Οι «πελάτες» των ανηλίκων μάλιστα, τις συνέστησαν σε άλλους άνδρες, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του περασμένου Ιουνίου, όταν απροσδιόριστος αριθμός ανδρών, συνευρέθηκε ερωτικά με δυο από τις ανήλικες εκτός Αθηνών, με την κάθε μια από αυτές να λαμβάνει από 200 ευρώ.

Τέσσερις συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπών – Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή έλαβαν οι δύο

Η σύλληψη των τεσσάρων δραστών πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Την Παρασκευή (22/3) αναμένονται οι απολογίες των δύο νέων συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια. Και αυτό καθώς σήμερα οι δυο παραπάνω κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για έναν 55χρονο και έναν 36χρονο, που κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικές ειδήσεις