ΕΛΛΑΔΑ

Folli-Follie: Την αποζημίωση των μετόχων θα αιτηθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli-Follie: Την αποζημίωση των μετόχων θα αιτηθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα και για την επόμενη ημέρα» είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατά την τρίτη ημέρα της απολογίας του

Την πρόθεση του να υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση των μετόχων της Folli-Follie με προσωπική του περιουσία, που σήμερα είναι δεσμευμένη, ανακοίνωσε κατά την τρίτη ημέρα της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Αισθάνομαι άσχημα ηθικά με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα και αισθάνομαι πολύ άσχημα και για την επόμενη ημέρα» είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συμπληρώνοντας πως «η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο».

Όπως δήλωσε, ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να βλάψει επενδυτές ή μετόχους, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ό,τι συνέβη ήταν οδυνηρό», αλλά και πως θα προσφέρει ό,τι μπορεί. «Η Πολιτεία δεν μερίμνησε για αυτούς τους μικρομετόχους γιατί η πορεία έδειξε ότι ζήτημα ήταν η στοχοποίηση της εταιρίας και του Κουτσολιούτσου αδιαφορώντας για τους μετόχους. Πρόκειται για στοχοποίηση γιατί η εταιρία είχε περιουσία πάνω από ένα δισεκατομμύριο και σήμερα πωλούνται ακίνητα που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την εμπορική δουλειά στο πλαίσιο της εξυγίανσης. Αν αποδεσμευθούν θα πάνε σε μια θυγατρική που έχουν ιδρύσει οι ομολογιούχοι στο Λουξεμβούργου. Δεν θα βοηθήσει στην εμπορική ανάπτυξη».

Σε ερώτηση της εισαγγελέως σχετικά με εάν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απάντησε: «Πάλεψα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι. Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι δεσμευμενα. Είναι 4,1 εκατομμύρια. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια».

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τι έφταιξε γιατί τα πράγματα πήγαν στραβά;

Κατηγορούμενος: Έχω απαντήσει. Ο πατέρας μου ομολόγησε το εύρος αυτής της "ωραιοποίησης" και εγώ εξήγησα πως εγκλωβίστηκα σε αυτή κατάσταση. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπάτησω

Καίτη Κουτσολιούτσου: «Δεν γνώριζα τίποτα»

Τη σκυτάλη των απολογιών πήρε η Καίτη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρίας και μητέρα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Η κατηγορούμενη δήλωσε πλήρη άγνοια για όσα συνέβαιναν στην εταιρία, υποστηρίζοντας ότι έμαθε τα πάντα μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Αλβάρεζ που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι» είπε στους δικαστές και συνέχισε: «Εγώ τα έμαθα στη συνέχεια, στα δικαστήριο. Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτή τη θέση. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε είχαμε δυσκολία, το μυαλό του έβρισκε τη λύση για να πάμε παραπάνω».

Η κατηγορούμενη εξήγησε πως η δημιουργία της εταιρίας ξεκίνησε από την ίδια που έπεισε τον σύζυγο της να φύγουν από την οικογενειακή επιχείρηση. «Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και το σύζυγο μου. Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείριση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η hermes» ανέφερε η Καίτη Κουτσολιούτσου που εξήγησε πως είχε αναλάβει μόνο το αισθητικό κομμάτι της επιχείρησης.

«Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι έχει συμβεί. Ο γιος μου είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση» είπε κλείνοντας την τοποθέτηση της και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από την έδρα του δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Την αναλάβατε με το σύζυγο σας, ερήμην σας; Πως βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολύ δουλειά με τα μαγαζιά.

Αναφερόμενη στα δυο στελέχη του ομίλου που διαχειρίστηκαν τα ζητήματα της Ασίας, σχολίασε: «Έχω μια διαίσθηση με τους ανθρώπους. Με τον Μπεγιέτη δεν είχα χημεία από την πρώτη στιγμή. Όποτε ήμουν στα γραφεία στην Κίνα, δεν τον έβλεπα στο γραφείο. Δεν τον συναντούσα. Τα είχα πει στο σύζυγο και μου είχε πει ότι δεν είναι δική μου δουλειά. Ο Τonio Law ήταν μια μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν το δεξί μας χέρι. Εκεί έπεσα έξω στη διαίσθηση μου. Με αυτά που ακούω εδώ έχω απογοητευθεί».

Σχετικές ειδήσεις