ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή των μηχανικών στους 300

Επιστολή των μηχανικών στους 300
Αγωνία για το μέλλον τους εκφράζουν οι μηχανικοί, που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης, να ανοίξει το επάγγελμά τους...

Αγωνία για το μέλλον τους εκφράζουν οι μηχανικοί, που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης, να ανοίξει το επάγγελμά τους.
Σε επιστολή του προς τους 300 της βουλής το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) επισημαίνει ότι, εννέα στις δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καθεστώς ελάχιστων αμοιβών, το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα υψίστης σημασίας, τόσο για την εξασφάλιση της ποιότητας των κατασκευών.
Σύμφωνα με το ΤΕΕ «η μείωση της αμοιβής των μηχανικών θα οδηγήσει αναγκαστικά στη μείωση του χρόνου που διατίθεται για τη μελέτη ενός έργου. Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης προέβλεψε ότι άμεση συνέπεια της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών θα είναι η κακή ποιότητα μελετών, η κακή κατασκευή κτιρίων και η πλημμελής επίβλεψη έργου.

Ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Επίσης χαρακτήρισε ως ανέκδοτο το κυβερνητικό επιχείρημα ότι με το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού θα υπάρξουν φθηνότερες τιμές, αφού όπως είπε, το κόστος επίβλεψης δεν ξεπερνά το 4% της συνολικής αξίας του έργου.