Χωρίς λεωφορεία σήμερα λόγω στάσης εργασίας – Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο

Σημειώνεται ότι οι περιαστικές γραμμές της ανατολικής και δυτικής Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά
1'

Στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, από τις 11:00 έως τις 17:00, για τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της Αθήνας. Η κινητοποίηση θα επηρεάσει τη λειτουργία των δρομολογίων, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν πριν από τις 10:00 π.μ., ενώ μετά την έναρξη της στάσης εργασίας, η εξυπηρέτηση των επιβατών θα ανασταλεί έως τις 17:00. Σημειώνεται ότι οι περιαστικές γραμμές της ανατολικής και δυτικής Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε περιοχές εκτός κέντρου.

Η απόφαση για τη σημερινή στάση εργασίας λήφθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ με σκοπό τη διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης. Η διαδικασία αυτή αποτελεί βασικό μέτρο συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και την αξιολόγηση της δράσης του σωματείου, εν μέσω προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας της αστικής συγκοινωνίας.

Κανονικά θα γίνουν τα εξής δρομολόγια: