ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκαν αγροικίες στα Χανιά

Κάηκαν αγροικίες στα Χανιά

Τα σπίτια τους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι και στην Κίσσαμο Χανίων εξαιτίας πυρκαγιάς που μαίνεται από νωρίτερα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα 30 άτομα από τα σπίτια τους στα Παπαδιανά, όπου κάηκαν ήδη 7 αγροικίες, ενώ κινδυνεύει και το Βαθή. Στην περιοχή επιχειρούν μόλις 27 άντρες με 13 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πνέουν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ΕΜΥ, δεν προβλέπεται να πέσει η ένταση των ανέμων στην περιοχή ούτε το πρωί και έτσι αυτή η εξέλιξη κάνει ακόμα πιο δύσκολη την συνδρομή εναέριων μέσων, έστω με το πρώτο φως της ημέρας.

Την ίδια ώρα στην Αχαΐα, οι άνεμοι έχουν πέσει ελαφρά στα 5 μποφόρ, όμως ακόμα θεωρούνται πολύ δυνατοί άνεμοι και μάλιστα για νύχτα, όπου η όλη προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται μόνο από τις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο έχουν ενισχυθεί και αντικατασταθεί πλέον οι περισσότερες δυνάμεις, αριθμώντας πλέον τους 130 άντρες με 70 οχήματα και 100 άτομα που στελεχώνουν τα πεζοπόρα τμήματα. Το ένα μέτωπο προς Δρεπάνι έχει ανοίξει πλέον σε πολλά μέτωπα και στο σημείο αυτό, όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται ώστε να μην φύγει η φωτιά με κατεύθυνση την Ηλεία, ενώ από το Κάτω Καστρίτσι η πυρκαγιά πέρασε και απειλεί τώρα τα Αραχωβίτικα.

Ο μεγαλύτερος όγκος των δυνάμεων έχει συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο, σε μία προσπάθεια να μην απειληθούν πάλι σπίτια και στόχος είναι να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν η φωτιά πριν φτάσει στην Εθνική Οδό. Οι προβλέψεις που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ΕΜΥ είναι πιο αισιόδοξες για την περιοχή, καθώς αναμένονται άνεμοι εντάσεως περίπου 5 μποφόρ αλλά αυτή η ένταση είναι αντιμετωπίσιμη από τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια

Χάλασαν 6 από τα 8 αεροσκάφη στην πυρκαγιά της Αχαΐας

Δίπλα από τις αυλές των σπιτιών περνάει η φωτιά στην Αχαΐα

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά απειλεί χωριά στην Αχαΐα