ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φαρμακοποιούς της Αττικής

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φαρμακοποιούς της Αττικής

Να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία τα χορηγούν με πίστωση.

Αντιθέτως, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να μετακινούνται από τη μία άκρη της Αττικής στην άλλη προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση ισχύος των συνταγών, έως το τέλος του μήνα, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός, με την προϋπόθεση ότι ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή.