ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: 14χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Πύργος: 14χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή ένα 14χρονο αγόρι που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου. Ο μαθητής το απόγευμα έχασε τις αισθήσεις του ενώ προσπαθούσε να μπει στη θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι στην παραλία της Σπιάτζας όπου ο 14χρονος είχε πάει με τον πατέρα του να κολυμπήσουν, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν, αφού ακόμα ο καιρός το επιτρέπει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να επικρατούν.

Ο 14χρονος μαθητής, σύμφωνα με το Patrisnews.com επιχείρησε να βουτήξει αμέσως και άρχισε να μπαίνει στη θάλασσα, με τον πατέρα του βρίσκεται λίγα μέτρα παραπέρα. Δεν είχε προλάβει να προχωρήσει σε βάθος και ξαφνικά ο 14χρονος έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη θάλασσα. Ο πατέρας είδε το παιδί του να επιπλέει σε βάθος μικρότερο των 50 εκατοστών, έβαλε αμέσως τις φωνές και σοκαρισμένος έτρεξε αμέσως να δει τι συμβαίνει.

Αμέσως ανέσυρε το παιδί από τη θάλασσα και προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, αφού ο ίδιος εργάζεται στο Νοσοκομείο Πύργου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Πύργου με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάστασή του ήταν τόσο κρίσιμη, που κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και τώρα το παιδί νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο του Πύργου.