ΕΛΛΑΔΑ

Ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς Διώτης-Καπελέρης

Ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς Διώτης-Καπελέρης

Τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη καλούν με την ιδιότητα του υπόπτου οι οικονομικοί εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πρώην ισχυροί άντρες του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί για την επόμενη εβδομάδα να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Η παροχή εξηγήσεων συνδέεται με την διαδρομή της επίμαχης λίστας, η οποία ενώ παραδόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου το 2010, ουδέποτε ελέγχθηκε ή αξιοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί μεταξύ άλλων το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος. Και αυτό διότι σύμφωνα με εισαγγελικές εκτιμήσεις, κάποιοι ενδεχομένως επιχείρησαν να καλύψουν με τον τρόπο αυτό, μεγαλοφοροφυγάδες.

Όπως είναι γνωστό η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ περιείχε περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Ήδη στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάτω από άκρα μυστικότητα ως μάρτυρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς με επίσημο έγγραφό τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ζήτησαν να απευθυνθεί εκ νέου στην Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να ξαναλάβουν την επίμαχη λίστα. Ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς δεν εμπιστεύονται την υπάρχουσα λίστα που έχουν στα χέρια τους καθώς θεωρούν ότι ενδεχομένως έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Μάλιστα οι δυο εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το επίμαχο υλικό κατά την παράδοσή του αλλά και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε το συγκεκριμένο υλικό ως εισερχόμενο έγγραφο.

Διαβάστε επίσης:

Ο «ανήξερος» Βενιζέλος έδειξε πάλι Παπακωνστανίνου - Διώτη

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τη Γαλλία τη λίστα «Λαγκάρντ»