ΕΛΛΑΔΑ

Bρετανικό κλιμάκιο στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν

Bρετανικό κλιμάκιο στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν

Ομάδα αξιωματούχων της βρετανικής Αστυνομίας πρόκειται να ταξιδέψει ως την Κω, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκσκαφές που θα πραγματοποιηθούν για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν Νίντχαμ από το Σέφιλντ της Αγγλίας, ο οποίος χάθηκε το 1991 στο ελληνικό νησί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ειδικοί από το αστυνομικό τμήμα του νότιου Γιορκσάιρ θα ερευνήσουν περιοχή κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν το μόλις 20 μηνών παιδί, η μητέρα του και οι παππούδες του για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πόρισμα, ο Μπεν ενδέχεται να σκόνταψε σε βαθύ λάκκο που ανοιγόταν για τα θεμέλια κατασκευής και έπειτα να καταπλακώθηκε από χώμα και δομικά υλικά. Η Κέρρυ Νίντχαμ, μητέρα του παιδιού, έδωσε μάχη για να εξασφαλίσει άδεια εκσκαφής, η οποία από την Πέμπτη θα ξεκινήσει, παρότι η ίδια πιστεύει ότι ο γιος της έχει απαχθεί και βρίσκεται στο εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Αστυνομίας δήλωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, θα γίνει χρήση γεωφυσικού εξοπλισμού, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η εκσκαφή».

Στην έρευνα, η οποία όπως εκτιμάται θα διαρκέσει δέκα ημέρες πρόκειται να συμπεριληφθεί και σκύλος της Αστυνομίας. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, το τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ εξέτασε όλο το υλικό που παρείχε η ελληνική αστυνομία σε σχέση με την εξαφάνιση του Μπεν. Η βρετανική αστυνομία μάλιστα έχει δείγμα DNA του Μπεν» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του τμήματος του Σέφιλντ.