Η καμπάνα του Αη Γιώργη στην Ξάνθη χτύπησε μετά από 200 χρόνια!

Newsbomb

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τα οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας, έγιναν το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, σε στρατόπεδο των Ειδικών μας Δυνάμεων, στην Γλαύκη της Ξάνθης.

Είναι άξιο αναφοράς ότι η καμπάνα του Ναού ήχησε ξανά στην περιοχή, μετά από 200 χρόνια, αφού η Αη Γιώργης ήταν ένα ερημωμένο εξωκλήσι, που από το Σάββατο λειτουργεί ως φάρος Ορθοδοξίας στην περιοχή.

Σημαντική βοήθεια στην αναστήλωση από τον κ Δημήτρη Κουμτζίδη του Ανάδοχοι του Ναού υπήρξαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Διοικητής του Β΄ΣΣ Ανγος ε.α κ. Φράγκος Φραγκούλης, ο Επίτιμος Διοικητής του Β΄ΣΣ Ανγος ε.α κ. Ρουσάκης Θεόκλητος, ο Διοικητής του Β΄ΣΣ κ. Τόπης Κωνσταντίνος , ο Υποδιοικητής του Δ΄ΣΣ Υπγος κ. Βερίγος Ζαχαρίας, ο Διοικητής της ΙΜΠ κ. Δρακωνάκης Ιωάννης, ενώ παρέστησαν πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Το στρατόπεδο ανήκει στην ζώνη ευθύνης του Β΄ΣΣ. Το μήνυμα που στέλνει η Ορθόδοξη Πίστη και οι Έλληνες Κομάντος από την περιοχή είναι ένα. Το Γένος μας θα πορευτεί, με την βοήθεια του Θεού, ξεπερνώντας κάθε εξωτερική επιβουλή.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved