ΕΛΛΑΔΑ

Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών

Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών

Το κλείσιμο των φαρμακείων σε όλη τη χώρα, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αποφάσισε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΦΣ, ο πρόεδρος Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

«O αναβρασμός στην Υγεία συνεχίζεται. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς τη χρηματοδότηση το πρόβλημα στην Υγεία θα διογκώνεται» τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, από τους οποίους ζητούν συναντήσεις «ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο».