ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Βίαιη σύλληψη διαδηλωτή από τα ΜΑΤ

Βίντεο: Βίαιη σύλληψη διαδηλωτή από τα ΜΑΤ

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο, που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, στο οποίο φαίνεται καρέ - καρέ η βίαια σύλληψη ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό που έφερε στο φως της Δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», οι άνδρες της Αστυνομίας ακινητοποιούν τον νεαρό και αφού τον ρίχνουν στο έδαφος προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός τον πατάει με το γόνατο στο έδαφος και βάζει τα χέρια το στόμα του προκειμένου να δείξει το πρόσωπό του στην κάμερα.

Στη συνέχεια και με τη συνδρομή ενός ακόμα άνδρα των ΜΑΤ, ο αστυνομικός βάζει το γόνατό του στην πλάτη του διαδηλωτή και ουσιαστικά πιέζει το κεφάλι του νεαρού προς το πεζοδρόμιο.

Μάλιστα δημοσιογράφοι και διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη βίαιη σύλληψη, ωστόσο οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και προσπάθησαν με τις ασπίδες τους να μην επιτρέψουν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Η απάντηση της Αστυνομίας

Όπως ισχυρίζεται η Αστυνομία, ο συγκεκριμένος διαδηλωτής συνελήφθη καθώς νωρίτερα επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό. Μάλιστα, αναγκάστηκαν να τον ρίξουν στο έδαφος, αφού εκείνος προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.