ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς παιδίατρο και η Σίφνος!

Χωρίς παιδίατρο και η Σίφνος!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει πως χρειάζεται ανασυγκρότηση της υγείας, ξεκινώντας από τα νησιά.

Μετά την Πάτμο και η Σίφνος έμεινε χωρίς γιατρό, αφού και ο παιδίατρος του νησιού παραιτήθηκε…

Τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών και η ιατρική ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ολόκληρα νησιά παραλύουν από την παραίτηση ενός μόνο γιατρού, παραμένοντας στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά και την παραίτηση του παιδιάτρου στη Σίφνο, συμπαραστεκόμενος στους γονείς του νησιού τόνισε πως ο εθνικός επανασχεδιασμός για την ανασυγκρότηση της Υγείας πρέπει να αρχίζει, και όχι να τελειώνει από τα νησιά μας, τους «συνοριοφύλακες» της πατρίδας, που έχουν στα χέρια τους την ασφάλεια των συνόρων μας.

Ο ΙΣΑ δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και τον Πρόεδρο του κ. Πανοηλία θα ενισχύσουν με όλες τις δυνάμεις του τη Σίφνο, ώστε τα παιδιά του νησιού να μη μείνουν ακάλυπτα.

Πρόσθεσε πως 175 καρδιολογικοί και οφθαλομολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στα παιδιά της Σίφνου από πέντε εξειδικευμένους παιδοκαρδιολόγους και παιδοοφθαλμιάτρους, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.