ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Η Μεγάλη Παρασκευή στην Άφησσο

Θεσσαλία: Η Μεγάλη Παρασκευή στην Άφησσο

Η κατάνυξη και θρησκευτικότητα που αγγίζει την ψυχή του κάθε Χριστιανού τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας βιώνεται με έναν ουσιαστικό αλλά διαφορετικό τρόπο στην ενορία της Αγίας Μαρίνας στην Άφησσο.

Η περιφορά του επιταφίου στην Άφησσο η οποία συντελείται κατά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιείται με μεγάλη κατάνυξη και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών χριστιανών, σύμφωνα με το Thessalianews.gr.

Η περιφορά του επιταφίου ξεκινάει από τον ιερό ναό μας. Οι πιστοί άνδρες και γυναίκες σπεύδουν να προσφερθούν ώστε να σηκώσουν στους ώμους τους το Άγιο σώμα ώστε να ελαφρύνουν την ψυχή τους και να συμμετάσχουν ενεργά στο Θείο δράμα.

Ο επιτάφιος θα κάνει μια μακρά πορεία περνώντας από τα δρομάκια του χωριού. Μια μεγάλη κουστωδία πιστών θα τον ακολουθεί πιστά βαστώντας αναμμένα κεριά και ψέλνοντας τα εγκώμια . Όλοι οι δρόμοι του χωριού κατακλύζονται από τις ψαλμωδίες του Άξιον εστί και μας μεταφέρουν νοερά κοντά στις οδυνηρές στιγμές που υποβλήθηκε ο Ιησούς για μας.

Στο τέλος της πορείας ο επιτάφιος κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Τα κεριά φωτίζουν το δρόμο του και με τη βοήθεια των νέων της ενορίας μας ο Επιτάφιος μπαίνει στη θάλασσα αγιάζοντας τα ύδατα του χωριού μας.

Στη συνέχεια πάλι επιστρέφουμε στο ναό μας από όπου και πριν μπούμε στο ναό ο Επιτάφιος θα κρατηθεί ψηλά ώστε να περάσουμε όλοι κάτω από την Άγια τελευταία κλίνη του Χριστού μας».