ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ

Στο κόκκινο η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από το πρωί επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς, τα οποία θα ισχύσουν από τις 15 Μαΐου.

Πρόκειται για την τέταρτη επιστράτευση σε κινητοποιήσεις εργαζομένων στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

ΣτΕ: Νόμιμη η επιστράτευση των καθηγητών

Ωστόσο, λίγο μετά τις 17:00 το Συμβούλιο της Επικρατείας «άναψε» το πράσινο φως στην επιστράτευση των καθηγητών ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι ανώτατοι δικαστές εξέδωσαν προσωρινή διαταγή κρίνοντας ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η απόφαση του πρωθυπουργού για την επιστράτευση των καθηγητών.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους μαθητές που περιμένουν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια αποτυπώνεται στις δηλώσεις των πολιτών για το θέμα. Αναγνωρίζουν το δικαίωμα των εκπαιδευτικών αγωνιστούν κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, επικρίνουν την απόφαση της επιστράτευσης, από την άλλη όμως σημειώνουν πως οι καθηγητές θα έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο διεκδίκησης, ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές πριν και μέσα στις εξετάσεις. Στην πλειοψηφία τους προτείνουν να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση και γίνουν οι αναγκαίες υποχωρήσεις.