Στη φυλακή ο Ολλανδός - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Newsbomb

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος με την αποτρόπαια πράξη του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς μαχαίρωσε πάνω από 20 φορές τον 12χρονο Ρώσο, ο οποίος έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη.

Ο 20χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 20χρονου, Φραγκίσμος Λαμπρινός, ανέφερε ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου εκφράζει «συγνώμη, όποια αξία κι αν έχει αυτή την ώρα». Ο ίδιος είπε ότι ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και μάλιστα έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία. Το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, για πλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγγραφα δεν έχει ισχύ.

Από την πλευρά της η ανακρίτρια έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε σχέση με την κατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά όσα ο 20χρονος είπε, ο κ.Λαμπρινός αρκέστηκε να πει ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κάποιο λογικό ισχυρισμό και συλλογισμό».

Μόλις 15 λεπτά της ώρας έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 20χρονος Σιρίνο Σράιβερ, ο οποίος κατακρεούργησε με 20 μαχαιριές τον 12χρονο Νικήτα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο 20χρονος μπήκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο μετά τις 11.30 παρουσία του δικηγόρου του Φραγκίσκου Λαμπρινού και 15 λεπτά αργότερα βγήκε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το cretalive, μαραθώνια ήταν η κατάθεση της μητέρας του 20χρονου Αλεξάνδρα, η οποία έφθασε μαζί με την κόρη της Βιρτζίνια στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, φέροντας ντοκουμένα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου Ολλανδού. Ο 20χρονος, περίπου στις 10.00 το πρωί, μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, και από την πίσω πόρτα του κτιρίου έφτασε, σιδηροδέσμιος και συνοδεία αστυνομικών, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved