Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Newsroom Newsroom

Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα οι 361 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) αντιδρώντας στην προοπτική κλεισίματος της επιχείρησης. 

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, κατά τη λήξη της κινητοποίησής τους, για την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για «εκκαθάριση εν λειτουργία» των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, από την τρόικα και την αντιπρόταση της τελευταίας για κλείσιμο των τριών αμυντικών βιομηχανικών μονάδων, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων.
«Το θέμα δεν είναι διαχειριστικό, αλλά πολιτικό. Η εθνική άμυνα και ασφάλεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη και αυτό πρέπει γίνει συνείδηση. Αν κλείσουμε, θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τα ανταλλακτικά και με τα οχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θόδωρος Αλιόγκας.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για περίπου τρεις ώρες. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του σωματείου, συνοδευόμενη από τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφη και τον πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, ο οποίος και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι - μεταξύ άλλων - έθεσαν στον υπουργό και το θέμα της "ασφάλειας" του στρατιωτικού υλικού, καθώς πρόκειται για αμυντική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο και παρότι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, έχουν συγκροτήσει, με δική τους πρωτοβουλία, ομάδες περιφρούρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved