ΕΛΛΑΔΑ

Με αντιφασιστικό μήνυμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο

Με αντιφασιστικό μήνυμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο

Υπολειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.


Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα έχουν διαφορετική όμως χροιά καθώς διοργανώνονται σε όλη τη χώρα αντιφασιστικά συλλαλητήρια με συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από τις 11:30 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια απευθύνουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες , το ΕΚΑΒ, αλλά και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Αύριο, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, τονίζεται ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κανονικά οι προσεγγίσεις πλοίων παρά τη 48ωρη απεργία των πλοηγών

Βόλος: Με δύο πορείες ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο

«Παραλύει» και η Θεσσαλονίκη