ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

-Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον των δύο Ειδικών Ανακριτών. -Άρνηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου και απόδοση της δίωξής του σε πολιτικά κίνητρα αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες της υπερασπιστικής του γραμμής

Έφθασε η μεγάλη ώρα της κρίσης για τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον των δύο Ειδικών Ανακριτών.

Άρνηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου και απόδοση των διώξεων τους σε πολιτικά κίνητρα αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όπως, άλλωστε έπραξαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως «Führerprinzip», αποδίδεται ο ηγετικός ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθρο 187 του ποινικού κώδικά που αφορά στη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την παράγραφο 1 τιμωρείται με «με κάθειρξη μέχρι 10 όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος με δομημένη και με διαρκή δράση ομάδας από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων εταίρων κακουργημάτων». Με κάθειρξη 10 ετών τιμωρείται, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτικές αρχές φέρονται να έχουν ισχυρά στοιχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σειρά στο γραφείο των ανακριτών για να απολογηθεί έχει ο Γιώργος Πατέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία του "πυρηνάρχη" της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής θα αποφασιστεί και το ενδεχόμενο προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος-Προφυλακιστέος ο Λαγός

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός.

Οι περιοριστικοί όροι για τον Ηλία Κασιδιάρη είναι χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ελεύθεροι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χ.Α.

Προφυλακιστέος μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός

«Πάγωσε» το Μαξίμου με την απόφαση για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα

Βίντεο: Η έξοδος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαφανίστηκε» το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήξερε το όνομα προστατευόμενου μάρτυρα

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»