ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Με μια σειρά αντιφασιστικών κινητοποιήσεων απαντούν οι πολίτες υψώνοντας τοίχο στο φασισμό.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι στο Θησείο και ξεκίνησαν πορεία προς κέντρο της πολης και αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Σταδίου.

Επίσης, Διεθνές Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στην Αθήνα οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Σάββατο και Κυριακή στο Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, με συμμετοχή από τις γειτονιές των πόλεων όλη της επικράτειας που πρωτοστάτησαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, ενώ θα παραβρεθούν αρκετοί ομιλητές από το εξωτερικό. Στο μεταξύ την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στην Αμφιάλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον δολοφονημένο από χρυσαυγίτη, Παυλο Φύσσα.

Στο Βόλο καλεί το απόγευμα σε πορεία η συλλογικότητα «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Στην Άρτα από Παρασκευή πραγματοποιείται στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό φεστιβάλ, ενώ το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» πραγματοποιεί Αντιρατσιστική Γιορτή στο λόφο Κολωνού.