Πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της λύσσας

Newsbomb

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ξεκινά η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της λύσσας, με ρίψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων για την ανοσοποίηση των αλεπούδων που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού της λύσσας στη χώρα μας.

Ο συντονισμός και η ευθύνη της εκτέλεσης του έργου ανατίθεται στη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιοχών που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Η επιχείρηση εμβολιασμού θα ξεκινήσει από το Πολύκαστρο Κιλκίς και στη συνέχεια οι ρίψεις των δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας όπου ο κίνδυνος εμφάνισης του ιού είναι αυξημένος και συγκεκριμένα: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Πρεβέζης, Άρτας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Δράμας, Καβάλας (εκτός νήσου Θάσου), Ευρυτανίας, τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Μαγνησίας (πλην των νήσων Σποράδων) και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Θα έχει ολοκληρωθεί, δε, έως τα τέλη Νοεμβρίου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved