ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κύκλος διώξεων για τη Χρυσή Αυγή

Νέος κύκλος διώξεων για τη Χρυσή Αυγή

Ένα νέο κύκλο κατηγορούμενων ανοίγει η αναμενόμενη άρση της ασυλίας των βουλευτών Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα.

Οι βουλευτές της Χ.Α. θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Η απόφαση θα ληφθεί από εφέτη ειδικό ανακριτή, καθώς οι κατηγορούμενοι πλέον δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τη βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με την παραγγελία του ανακριτών Γεωργουλέα και Παπακώστα, σε βάρος των τριών βουλευτών έχουν προκύψει βάσιμες ενδείξεις εμπλοκής στην εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Γερμενής κατονομάζεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως Ταγματάρχης, με κεντρικό ρόλο στην επιλογή - εκπαίδευση νεοσυλλέκτων και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Για τον Στάθη Μπούκουρα έχουν προκύψει ενδείξεις ότι διατηρεί και να κρύβει οπλισμό τύπου Ζάσταβα. Σύμφωνα με προστατευομένο μάρτυρα, φέρεται ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου και σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της περιοχής.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτηρίζεται από τους ανακριτές ως σημαίνον στέλεχος καθώς έκανε ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

Ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να αποφασίσει την διεύρυνση της βάσης του κατηγορητήριου με νέα αδικήματα. Αφορούν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και πράξεις που συνδέονται με την προσβολή του πολιτεύματος.

Στο μεταξύ, στο «μανιφέστο», που έγραψε μέσα από τον Κορυδαλλό ο γραμματέας της "Χρυσής Αυγής", Νϊκος Μιχαλολιάκος, ο ίδιος κάνει λόγο για μικρούς Στάλιν και υποκριτές.

"Οσο υπάρχει ακόμη έστω και ένας Χρυσαυγίτης, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες παντού, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, όπου υπάρχουν Έλληνες", αναφέρει μεταξύ άλλων...

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση «Χρυσή Αυγή»: Οι επόμενες κινήσεις των ανακριτών

Στο «μικροσκόπιο» 400 αστυνομικοί για σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Δένδιας: Διεφθαρμένοι αστυνομικοί συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή

Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής

Μιχαλολιάκος και Παππάς διαβάζουν, ο Λαγός γυμνάζεται!

Γερμενής: Ο παππούς μου διάβαζε «Ριζοσπάστη»