ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι κηδείες των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη

Σήμερα οι κηδείες των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο, στις 15:00 σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Φουντούλη, ενός εκ των δύο νεκρών της φονικής επίθεσης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Η οικογένεια καλεί όλους τους φίλους να παρευρεθούν, καθιστά ωστόσο σαφές ότι δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών. Στην Αρτέμιδα, θα τελεστεί η κηδεία του Μανώλη Καπελώνη.

Συγκλονίζει μήνυμα των οικείων του Γ. Φουντούλη το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3 μμ. Η οικογένεια θέλει να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε αίμα. Το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε τιμή. Γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. ...Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος στο οποίο φοιτά η Ειρήνη, η λατρεμένη αδελφή του Γιώργου».

Εν τω μεταξύ, με τα πρώτα βίντεο, που καταγράφουν τα πρώτα λεπτά μετά την εκτέλεση των δύο νεαρών στο Ν. Ηράκλειο, να σοκάρουν βλέποντας το φως της δημοσιότητας, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και 13ο κάλυκα στο σημείο της στυγερής δολοφονίας.

Άλλος ένας κάλυκας, ο 13ος, βρέθηκε την Κυριακή από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο που εκτελέστηκαν τα δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής. Το νέο εύρημα, επίσης 9 χιλιοστών, εστάλη ήδη στην ΔΕΕ για εργαστηριακή εξέταση.

Την ίδια ώρα και λίγο πριν το τελευταίο αντίο στους δύο νεαρούς, σοκ και δέος προκαλούν τα πρώτα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τηλεοπτικούς σταθμούς και οπτικοποιούν την φρίκη, αφού καταγράφουν τα πρώτα μόλις λεπτά μετά την εκτέλεση των δύο νεαρών.

Παράλληλα υνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει εξετάσει περισσότερους από 30 μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων όμως παρακολούθησαν καρέ - καρέ τις εκτελέσεις των δύο παιδιών.

Πρόκειται για μία γυναίκα και δύο άντρες, στις μαρτυρίες των οποίων οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αισιόδοξοι, με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν επιπλοκές τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, εμφανίζονται οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα, του νεαρού που τραυματίστηκε κατά τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο την Παρασκευή.Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, ενώ αν δεν υπάρξουν επιπλοκές, ο τραυματίας αναμένεται να αποσωληνωθεί.

Ο Αλέξανδρος Γέροντας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Διεκομίσθη το βράδυ της Παρασκευής, με διαμπερές τραύμα στον θώρακα και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη ξημερώματα Σαββάτου, «ο τραυματίας διεκομίσθη με διαμπερές τραύμα, στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα. Χειρουργήθηκε άμεσα από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών και ευρέθησαν κάκωση σπληνός, τραυματισμός στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονος με ενδοπνευμονική αιμορραγία. Εγινε σπληνεκτομή».

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Στο μεταξύ, στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010 - 2012 στρέφονται οι υποψίες έμπειρων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής στο Ν. Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πρόκειται για 1 - 2 άτομα που στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2010 (δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια) μέχρι σήμερα μπόρεσαν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στη δράση.

Αυτό, εξάλλου, είχε ευθέως ανακοινωθεί σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οργάνωσης που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να διατηρεί «συγγενικές» σχέσεις με τη «Σέχτα».

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο εκτελεστής πριν από τη χαριστική βολή

«Κανένας πολιτικός, από κανένα κόμμα, στην κηδεία του παιδιού μας!»

Αύριο το τελευταίο αντίο στον Μάνο και τον Γιώργο

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη διπλή εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο θύμα της επίθεσης στο Ν.Ηράκλειο

Τα διεθνή MME για τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Ποια ήταν τα θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Ν. Ηράκλειο

Μητέρα Αλέξανδρου: Δεν θα αντέξω να χάσω κι άλλο παιδί

Ν. Μιχαλολιάκος: Δένδιας και ΕΛΑΣ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα

Εκτέλεση στο Ν.Ηράκλειο: Μυστήριο με τη μοτοσικλέτα των δραστών

Λιάνα Κανέλλη: Προβοκατορικά τρομοκρατική επίθεση

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

ΑΝ.ΕΛ.: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο

Βρέθηκε κλεμμένη μηχανή κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης